Varázsoljon csábító otthont eladás előtt az ingatlanjából!

Varázsoljon csábító otthont eladás előtt az ingatlanjából!

A lakásunk eladása mindig egy nehézkes procedúra. A folyamatot azonban jócskán felgyorsíthatjuk, ha megfogadjuk a szakemberek tanácsait és praktikáit, így minden téren megkönnyíthetjük a saját dolgunkat.

Aki valaha is árulta már a lakását, az jól tudja, hogy a folyamat bizony sokszor hosszú hónapokat is igénybe vehet. Ha azonban a lehető legjobb állapotba hozzuk az ingatlanunkat, és úgy hirdetjük meg, akkor meglepően gyorsan túladhatunk rajta. Fontos viszont, hogy ne verjük át a vevőjelölteket.

Döntő az első benyomás

A lakásfelkészítést külföldön home staging-ként szokás emlegetni az ingatlanosok körében. Hogy mit is jelent ez? Magyarán szólva az otthonunk rendberakását takarja, mielőtt megválnánk tőle - informál a Balla Ingatlan ügyvezetője, Balla Ákos. Egy panellakás esetében például kiemelten fontos, hogy megfelelő állapotba hozzuk az ingatlanunkat. Gondoljunk csak bele: egy panel esetében óriási a verseny, hiszen egy panelben legalább húsz hasonló másik lakás van, ebből pedig mondjuk tíz eladó abban az utcában. A panelek elrendezésében ráadásul szinte ugyanolyan lakásokról, alapterületről beszélünk, így felértékelődik a lakásfelkészítés. A vevő ezeknek nagy részét meg fogja nézni, és amelyik a legjobban teszik neki, azt fogja megvenni.

Tegyünk rendet!

Az újdonsült vevő vélhetően arra az ingatlanra fog ráharapni, amelybe első látásra beleszeret. Ezért is fontos, hogy a siker érdekében picit szebbnek ábrázoljuk a lakásunkat. Természetesen nem tudjuk plusz egy szobával kibővíteni, nem tudjuk a felújítandót felújítottnak ábrázolni. A leglényegesebb pont, hogy tegyünk rendet, ne egy rumlis lakásba vigyük be a vevőt. Ne legyen kupi, ne legyenek tányérok az asztalon, ne legyen szétdobálva a szennyes. A bútorokat is fontos elpakolni, a lomokat pedig kidobálni. Ezzel elérhetjük, hogy amikor a vevő megtekinti a lakást, szembesüljön azzal, hogy mekkora terek is vannak az ingatlanban, egyből tudjon gondolatban tervezni, hogy hogyan is fogja belakni azt. A rend azonban nemcsak a személyes megtekintés során fontos: már akkor is pakoljunk össze, amikor az első fotókat elkészítjük a lakásról, hiszen ezekkel találkozik először a vevő az interneten - mondják a Balla Ingatlannál.

Kerüljük a megtévesztést

Ha pénzt költünk a lakásunkra, akkor maximum pár tízezer forint értékben szabad csak gondolkodnunk, hiszen, ha nem találjuk el a jövőbeli vevő ízlésvilágát, akkor kárba vész az egész. Fontos persze, hogy a tisztasági festések rendben legyenek, de nem szabad, hogy úgy érezze a vevő, hogy meg akarjuk téveszteni, például egy beázás elfedésével. Ha szükséges, akkor lombtalanítsunk, fogadjunk takarítót, cseréljünk ki egy-egy szőnyeget vagy lábtörlőt, javítsuk meg a fogantyúkat. Anyagilag ebből akár milliós nyereség is lehet, de ami még fontosabb, hogy gyorsabban adjuk el az ingatlant. Lehet persze, hogy végül nem nyerünk vele pénzügyileg, de az idővel spórolunk, amely egy nagyon fontos szempont - indokol Balla Ákos.

Forrás: Bors



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk