Újabb szúnyogirtás a Balatonnál

Újabb szúnyogirtás a Balatonnál

Csütörtökön megkezdődött az idei negyedik kémiai szúnyogirtás a Balatonnál, és várhatóan két hét múlva újabbra lesz szükség - nyilatkozta a munkát irányító szakértői csoport vezetője az MTI-nek.

Sáringer-Kenyeres Tamás kifejtette, a nyár eleji csapadékos időjárás kedvezett a szúnyogok elszaporodásának, ezért idén, a korábbi évekhez képest több gyérítésre lesz szükség, amihez megvan a szükséges anyagi fedezet. Eddig egy biológiai és három kémiai irtást rendeltek el, az utolsót alig két hete.

Mivel a szakértők által ellenőrzött, egy személyre eső csípések száma a hét elején meghaladta a 30-40 darabot, újabb kémiai irtást rendeltek el, hogy mire a csípések száma 50 fölé emelkedik, megkezdődhessen a munka. A nyár folyamán várhatóan további két-három kémiai irtásra lesz még szükség (tavaly elegendő volt négy kémiai beavatkozás).

A gyakoribb kémiai irtás nem veszélyeztetheti a térség méhészeinek állatállományát, hiszen őket a települések jegyzőin keresztül a bevetések előtt 3 nappal kiértesítik, így meg tudják óvni méhcsaládjaikat. A mostani irtást 5764 hektáron végzik el.

Az idén a korábbinál több pénz, 100 millió forint áll rendelkezésre a balatoni szúnyogirtásra és a térség lárvatenyésző helyeiről készült térképeinek frissítésére. A Magyar Turizmus Zrt. és a Balatoni Szövetség által megkötött szerződés értelmében az állam a korábbi 25-35 millió forint helyett 50 millió forintot biztosít a feladat elvégzésére, amelyhez az üdülőrégió önkormányzatai ugyanekkora összeget tesznek hozzá.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk