Több pénz jut a balatoni szúnyogirtásra az idén

Több pénz jut a balatoni szúnyogirtásra az idén

Az idén a korábbinál több pénz, 100 millió forint áll rendelkezésre a balatoni szúnyogirtásra és a térség lárvatenyésző helyeiről készült térképeinek frissítésére - mondta a Balatoni Szövetség titkára szerdán az MTI-nek.

Lázár János a szerdán megkezdett újabb kémiai szúnyogirtás apropóján számolt be arról, hogy ha az idei turisztikai szezonban a Balatonnál több beavatkozásra lesz szükség a csapadékos időjárás miatt, mint a korábbi években, akkor is lesz rá fedezet.

A Magyar Turizmus Zrt.-vel a közelmúltban aláírt szerződés értelmében az állam a korábbi 25-35 millió forint helyett 50 millió forintot ad a feladat elvégzésére, ehhez az üdülőrégió önkormányzatai ugyanekkora összeget tesznek hozzá.

Sáringer-Kenyeres Tamás, a szúnyogirtást irányító szakértői csoport vezetője arról számolt be, hogy sok önkormányzatnak újdonság, hogy az árvíz és a korábbi belvíz által sújtott területeken a katasztrófavédelem koordinálja a szúnyoggyérítési feladatokat, fedezve a költségeket is.

Mint mondta, az árvíz és belvíz által nem sújtott turisztikai övezetekben továbbra is az önkormányzatokra hárul a szúnyogirtás elvégeztetése, úgy, hogy a költségek felét az állam állja. Szólt arról is, hogy az idén nemcsak a Balaton, hanem más turisztikai területek, így például a Velencei-tó, a Tisza-tó, Budapest és a Dunakanyar térségének szúnyoggyérítési feladataira is több forrás jut, mint a korábbi években. Erre a célra országosan összesen 150 millió forintot fordít az állam, és ugyanennyit adnak össze az érintett önkormányzatok.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk