Sokan csalódhatnak a babaváró kölcsönben

Sokan csalódhatnak a babaváró kölcsönben

Az igénylésekről a bankok saját, szigorúan titkos hitelbírálatuk alapján döntenek, így előfordulhat, hogy olyan sem kapja meg a kölcsönt, aki biztosan számított rá.

A jogalkotók szándékai szerint az, aki szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív adóslistáján, de tartozását már időközben rendezte, kaphat babaváró kölcsönt, és csak 12 hónapig szerepel a rendszerben. Igen ám, de azok esetében, akik a hitelmúltat egyezséggel zárták le – például kapott valamilyen engedményt az adós –, azok a lezárástól számított 5 évig, az eredeti adatátadástól számítva legfeljebb 10 évig bent maradnak a negatív rendszerben.

Márpedig az azenpenzem.hu összefoglalója szerint ilyen esetben hiába igénylik a babavárót, nem lesz egyetlen olyan bank sem, amelyik megadná a kölcsönt.

Arról már a hvg.hu is írt, hogy hitelkiváltásra nem minden esetben lehet majd használni a babaváró hitelt, az OTP pedig most meg is erősítette a portálnak, mondván jelenleg kizárólag a hitelintézet által nyújtott fogyasztási hitelek közvetlen kiváltására van lehetőség a babaváró kölcsönnel, arra nincs mód, hogy más hitelintézetnél fennálló tartozásukat közvetlenül kiváltsák az OTP-től kapott babaváróval – és ez nem egyedi gyakorlat, több pénzintézet is él vele.


Forrás: HVG



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk