Sokan csalódhatnak a babaváró kölcsönben

Sokan csalódhatnak a babaváró kölcsönben

Az igénylésekről a bankok saját, szigorúan titkos hitelbírálatuk alapján döntenek, így előfordulhat, hogy olyan sem kapja meg a kölcsönt, aki biztosan számított rá.

A jogalkotók szándékai szerint az, aki szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív adóslistáján, de tartozását már időközben rendezte, kaphat babaváró kölcsönt, és csak 12 hónapig szerepel a rendszerben. Igen ám, de azok esetében, akik a hitelmúltat egyezséggel zárták le – például kapott valamilyen engedményt az adós –, azok a lezárástól számított 5 évig, az eredeti adatátadástól számítva legfeljebb 10 évig bent maradnak a negatív rendszerben.

Márpedig az azenpenzem.hu összefoglalója szerint ilyen esetben hiába igénylik a babavárót, nem lesz egyetlen olyan bank sem, amelyik megadná a kölcsönt.

Arról már a hvg.hu is írt, hogy hitelkiváltásra nem minden esetben lehet majd használni a babaváró hitelt, az OTP pedig most meg is erősítette a portálnak, mondván jelenleg kizárólag a hitelintézet által nyújtott fogyasztási hitelek közvetlen kiváltására van lehetőség a babaváró kölcsönnel, arra nincs mód, hogy más hitelintézetnél fennálló tartozásukat közvetlenül kiváltsák az OTP-től kapott babaváróval – és ez nem egyedi gyakorlat, több pénzintézet is él vele.


Forrás: HVGTovábbi ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink, kiváló ingatlan szakjogász irodánk, hitelügyintéző csoportunk, és energetikai tanúsítvány készítésével foglalkozó mérnökcsapatunk garantáltan minden, az ingatlannal kapcsolatos ügyben segítségére tud lenni.

Eladnám az ingatlanomat

Ahol találkozhat velünk