Nagy biznisz a lakáskiadás

Nagy biznisz a lakáskiadás

Sokan felfedezték már a lehetőséget, hogy érdemesebb külföldieknek, pár napra kiadni a lakást vagy a szobát, mint albérlőt fogadni. Sokkal jobban lehet vele ugyanis keresni.

Hogy mennyire jövedelmező az üzlet, azt jól jelzi az is, hogy a saját bevallása szerint vezető internetes felület, a német Windu kis csapatból 250 fős céggé nőtte ki magát 2011 óta. A hasonló oldalakon nem csak olcsó szállást találhat a turista, hanem aki ki akarja adni lakását vagy szobáját, az is megtalálhatja a számítását. Felfedezték ezt már a magyar „házigazdák” is.

S hogy mennyit lehet vele keresni? A német online szállásfoglalási cég szerint náluk egy átlagos budapesti szoba 20-30 euróért kelhet el éjszakánként, ami azt jelenti, hogy már 50 százalékos kihasználtság mellett is több mint 90 ezer forintos bevételt hozhat a tulajdonosnak.

Aki bele szeretne vágni a szobakiadásba, annak nem árt tudnia, hogy a jegyzőtől kell engedélyt kérnie a tevékenységre. És persze arról se feledkezzen meg, hogy adóznia is kell majd.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk