Most vehet olcsón Duna parti házat

Most vehet olcsón Duna parti házat

Nehezen szabadulhat duna parti házától, aki bár nem ártérre építkezett, mégis elöntötte ingatlanját az áradás. Az árvíz után ugyanis a legtöbb esetben csak a töredékéért lehet meghirdetni a lakásokat, mert az első kérdés mindig az, hogy meddig ért itt a víz. Így most bajban vannak a folyóparton élők, ha távolabb akarnak menni a Dunától.

Sokan vannak, aki a mostani árvíz után kicsit magasabb területre költöznének, főként a Szigetközben. Az ingatlanosoknak azonban rossz hírük van a számukra: ilyenkor nehezebben és olcsóbban lehet csak eladni a máskor több tízmilliót is érő házakat. Több ingatlanügynökség szerint a következő fél-egy évben várhatóan nullához közelít majd az érdeklődés a szigetközi, árvízzel, belvízzel érintett ingatlanok iránt - írta a Napi Gazdaság. Az irodák és a tulajdonosok bíznak abban, hogy azért gyorsan feledésbe merülnek az elárasztott házakat ábrázoló képek, és minden visszatér a szokásos kerékvágásbaA legtöbb esetben a szakemberek szerint az sem segít, ha valaki sokat engedne a lakás árából. A most bár nem ártérre épült, de elöntött telkek akkor sem kellenek senkinek, ha féláron vannak. De nem kell elkeserednie annak sem, aki minél hamarabb szabadulna vízparti ingatlanjától, mert a 2006-os árhullám utáni tapasztalatok azt mutatják, hogy néhány hónap múlva már senki nem firtatja meddig ért a kertben a víz, hanem újra vonzóak lesznek a folyóparti házak, mert a kilátás és a víz komoly vonzó erőt jelentenek.

Nem minden ingatlanosnak egyezik ezzel a véleménye. Van olyan Dunakanyar menti lakásokat áruló ügynökség, ahol még a 2006-os árvizet sem heverték ki az árak. Azokat az épületeket Szigetmonostorban és környékén, amiket akkor is elöntött a víz még mindig csak féláron hirdetik, és úgy sem kell senkinek.

Egy biztos, hogy minden érintett településen jól járnak azok, akik közel vannak a Dunához, de nem érte el őket az ár. Ezeket a házakat a jövőben 15-20 százalékkal többért is el lehet adni az ingatlanpiaci szakértők szerint.

(forrás: kurir.hu)



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk