Mennyire könnyű ma lakáshitelhez jutni?

Mennyire könnyű ma lakáshitelhez jutni?

A Balla Ingatlaniroda facebook oldalán történt kérdőíves felmérése szerint a feltett kérdésre választ adó közel 400 fő több mint fele úgy gondolja, hogy nem nehéz ma lakáshitelhez jutni. Ez sajnos ellentétes azokkal a tapasztalatokkal, amit a 2012-es év első félévének ingatlanértékesítései során a vevők szereztek.

Ma is sok bank hirdet ingatlanvásárláshoz hitelterméket a bankfiókokban, miközben az újsághirdetésekben illetve televízió reklámokban egyre kevesebb ilyen hirdetésit találunk, mely mindenképpen átalakulást mutat ezen a piacon. Ezt támasztja alá az is, hogy a finanszírozók már nem működnek együtt széles körben hitelbrókerekkel, és megpróbálják a hitelezést a saját bankfiók hálózatukon keresztül bonyolítani, mely egyrészt több munkával látja el a saját kollégákat, másrészt bizonyára a hitelezési folyamat feletti nagyobb kontrollt szolgálja. A nagyobb kontroll az elbírálás során is több ponton megjelenik, amely szigorodás bár nem kedvelt a hitelt felvevők részéről, de fontos a további rossz hitelek elkerülésének érdekében.

A Balla Ingatlanirodák felhívja a hitelből vásárlók figyelmét arra, hogy előzetesen tájékozódjanak a hitelképességükre vonatkozóan, illetve a felvehető hitel összegéről, ellenkező esetben komoly kár érheti őket a vásárlás folyamata során.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk