Mekkora jutalékért dolgoznak az ingatlanközvetítők?

Mekkora jutalékért dolgoznak az ingatlanközvetítők?

A Gazdasági Rádió weboldalán megjelent összeállításból kiderül, hogy a legkedvezőbb jutalékfeltételeket a Balla Ingatlaniroda hálózata biztosítja az ügyfelei számára, mely jutalék mérték döntő lehet az ingatlan értékesítésének sikere, és időigénye szempontjából.

A Balla Ingatlaniroda ezt a jelentős árelőnyt azért tudja biztosítani, mert a versenytársaitól eltérően nem franchise lánc, ezért nem terhelik olyan központi költségek, melyek más ingatlanirodák esetében tapasztalhatók, és valójában nem az értékesítés elősegítését szolgálják.

A Balla Ingatlaniroda büszke arra, hogy így egy kedvezőbb szolgáltatási díjért a legjobb versenytársaival legalább megegyező, vagy jobb szolgáltatási színvonalat tud biztosítani, eredményesebb és szélesebb körű hirdetési aktivitás mellett, melynek köszönhetően a visszatérő ügyfelek száma mára eléri az 50%-ot, ami az ingatlanszakmán belül egyedi pozíciónak tekinthető.

A táblázatból kiderül, hogy mekkora is a különbség az alkalmazott jutalékok között:

Kizárólagos szerződés jutaléka

Általános szerződés jutaléka

Budapesti irodák száma

Balla Ingatlanirodák

2,5%

3%

17

CDCI

3%*

4%

23

Dr. Makkos

2,5%

4-5,5%

11

Duna House

3%*

5%

53

Openhouse

3,4%

4,2%

-

Otthon Centrum

3,5%*

5%

36

Remax

-

5%

2

Tecnocasa

5%

16

A fenti táblázatban ABC-sorrendben szerepelnek az irodák, és kétféle szerződéstípust különböztettünk meg, melyek a felső és az alsó határt is jelentik egyben. A felsorolt százalékok áfa nélkül értendők. A (*) csillaggal jelzett esetekben a kedvező százalék nagy értékű ingatlan esetében érvényes, több esetben a minimál díjak alkalmazása miatt az összeg lényegesen magasabb. A fenti adatok 2014. januári állapotra vonatkoznak, az adatgyűjtés a cégek weboldalán szereplő információk, illetve ingatlanközvetítő irodák általi tájékoztatások alapján történt. Amit még fontos megjegyezni, hogy több ingatlaniroda esetében ezek a százalékok nincsenek kőbe vésve, azaz pontos számot az ingatlanközvetítő csak az ingatlan megtekintése után fog mondani, így sokszor a jelzett szám csak megközelítőleges érték. Természetesen itt is vannak kivételek, s olyan közvetítők, akik azzal a jutalékmértékkel dolgoznak minden esetben, amit közzétesznek.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk