Megújuló vasútvonalak a Balaton déli partján

Megújuló vasútvonalak a Balaton déli partján

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a Balaton déli part vasútvonal rekonstrukciójának keretében teljes egészében korszerűsíti és átépíti a Lepsény-Szántód-Kőröshegy vasútvonalat, amelyen várhatóan 2015 nyarától a jelenlegi óránkénti 80, illetve jelentős hosszban 60 kilométeres helyett 100 kilométeres sebességgel közlekednek majd a vonatok.

A NIF pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében kiemeli: eredményes közbeszerzési eljárás esetén a nyertes vállalkozóval év végén köthetik meg a szerződést, a kivitelezés pedig 2014 elején kezdődhet. A körülbelül 32 kilométeres szakasz felújítása 2015 nyarára fejeződhet be.

Siófok térségében a Szabadifürdő megállóhely - Siófok állomás - és Zamárdi felső állomás között új, második vágány építésével biztosítják a vasúti forgalom zavartalanságát.

A part zajterhelésének csökkentésére a kritikus helyeken Balatonvilágoson, Siófokon és Zamárdiban, összesen mintegy 4 kilométer hosszan zajárnyékoló falat, illetve körülbelül 17 kilométer hosszan rugalmas sínágyazatot telepítenek - olvasható a közleményben.

A következő, Szántód-Kőröshegy állomás - Balatonszentgyörgy állomás közötti, körülbelül 53 kilométer hosszú szakasz átépítésének közbeszerzési kiírása 2013. negyedik negyedévében várható, eredményes közbeszerzés, illetve a forrás rendelkezésre állása esetén az első szakasszal egy időben megépülhet.

A NIF emlékeztet arra, hogy 2014 végére befejeződik a Kelenföld-Tárnok vasútvonal korszerűsítése, így a Kelenföld-Székesfehérvár között már korszerű, európai színvonalú vasúti vonalszakaszon lehet közlekedni. A rekonstrukciónak köszönhetően Budapest – Siófok (Zamárdi) között az utazási idő a jelenlegi 105-114 percről 80-89 percre csökkenne. A dél-balatoni fejlesztés mindkét szakasza rekonstrukciójának megvalósulásával Keszthelyig átlagosan mintegy 20 perccel csökken az utazási idő.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk