Meghosszabbított kilakoltatási moratórium, mely a forinthitelesekre nem vonatkozik

Meghosszabbított kilakoltatási moratórium, mely a forinthitelesekre nem vonatkozik

Csak a devizahitelesekre vonatkozik, hogy nem tehetik ki őket a lakásukból, ha nem tudnak fizetni. A forintadósok ugyanebben a helyzetben mehetnek az utcára.

Határozatlan ideig meghosszabbította a parlament a devizahitelesekre vonatkozó kilakoltatási moratóriumot.  A bírósági végrehajtásról szóló törvény módosítását egy kivételével az ülésteremben tartózkodó összes képviselő támogatta, így a kilakoltatási tilalom addig tart, ameddig meg nem születik a devizahitelesek helyzetét rendező jogszabály. Ez az új ciklusban elfogadott első törvényjavaslat. Az előterjesztés indoklásában emlékeztettek, hogy a meghosszabbított moratórium szabályai ezúttal is a téli kilakoltatási tilalomra vonatkozó rendelkezéseken alapulnak. Így nem lehet kilakoltatni azt a devizahitellel rendelkező természetes személyt, aki nem jogosult más, beköltözhető ingatlanra, nem önkényes lakásfoglaló, akit nem sújtottak rendbírsággal, és akit nem ítélt el bíróság hitelezéssel kapcsolatos visszaélés miatt. A moratórium meghosszabbítását a már zajló végrehajtási eljárásokban is alkalmazni kell.

A forintadósokat nem védik tovább

Aki tehát forintban adósodott el, és jutott el odáig, hogy nem tud fizetni és végrehajtás alá kerül a lakása, azt eztán is nyugodtan az utcára tehetik.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk