Már csak szerdán jár este a 2-es metró

Már csak szerdán jár este a 2-es metró

Szerda kivételével hét közben egyik este sem jár 8 óra után a 2-es metró, a hétvégén pedig ismét buszokkal pótolják az Alstom Metropolis szerelvényeket.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi tájékoztatása szerint az M2E jelzésű pótlóbusz a Blaha Lujza tér után az Astoria, Ferenciek tere, Déli pályaudvar, Széll Kálmán tér útvonalon, a másik busz, az M2 pedig az Astoria, Deák Ferenc tér, Kossuth Lajos tér, Margit híd, Batthyány tér, Széll Kálmán tér útvonalon közlekedik.

A felújítás miatti átszállás nem minősül útmegszakításnak, ezért új jegyre nincs szükség, a már kezelt jegyet kell újra érvényesíteni, a nem számnégyzet felőli végén - közölte a BKK.

A pótlás oka, hogy a 2-es metró felújításának utolsó fázisát, a biztosítóberendezés cseréjét végzik. A járművek vezérléséhez, a vonatok beszabályozásához nem elég csupán a berendezés működését megvizsgálni, szükség van a teljes rendszer ellenőrzésére is. Az eredeti rendszert még az 1970-es évek elején építették ki, és mára elavult. A cserével elektronikus központi forgalomirányító rendszer épül ki, így a szerelvények akár 90 másodperces követési idővel is futhatnak majd az alagútban.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk