Kellemes meglepetés: szép összeg járhat vissza a devizahiteleseknek

Kellemes meglepetés: szép összeg járhat vissza a devizahiteleseknek

Több számítás is készült az elmúlt napokban a devizahiteleseknek visszajáró összegről, a Pénzcentrum azonban talán az eddigi legrészletesebb kalkulációval lepte meg olvasóit. S ha a lap jól végezte dolgát, akkor örülhetnek a devizahitelesek, mert a Kúria jogegységi döntését alapul vevő törvénytervezet szerint szép kerek összeg landolhat az úgynevezett átlagos hitelfelvevő számláján.

A gazdasági portál ezt a képzeletbeli átlagosan eladósodott honfitársunkat úgy képzeli el, mint aki 2007-ben 8 millió forintos svájci frank hitel boldog „tulajdonosa" lett. Ezen kiindulási pontból végigszámolva az árfolyamrésre és az egyoldalú kamatemelésekre jutó részeket az jön ki, hogy az átlagadós 1 millió forintra számíthat.

Ráadásul a Pénzcentrum szerint a jövőben még a törlesztőrészletek is csökkenni fognak, a mellékelt példában például havi 124 ezer forintról 109 ezerre.

(forrás: valasz.hu)



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk