Irány Balatonlelle-Rádpuszta!

Irány Balatonlelle-Rádpuszta!

Magyar Borok Pincéje, rendezvényház, sportpályák és lovaspálya is épül a balatonlellei Rádpusztán, amelynek jövő év végéig történő kiemelt turisztikai központtá fejlesztéséhez 460 millió forint uniós támogatást sikerült nyerni.

A balatonlellei Rádpuszta Csárda és Szabadidő Centrum nagyszabású fejlesztéséhez közel 197 millió forint önerőt tesz hozzá a tulajdonos. A beruházások megvalósításának határideje jövő év vége, de az a cél, hogy már ez év végére elkészüljön-tájékoztatta Fekete Zoltán Antal tulajdonos, egyéni vállalkozó az MTI-t.

A másfél évtizede működő Rádpuszta egy természetvédelmi terület mentén, 6,5 hektáron terül el Balatonlelle és Balatonszemes között. Itt található a Tihanyi apátság egykori, 180 éves pincéje, óriási méretű faragott fahordókkal. A boglári borászati cég (BB) évekkel ezelőtt még 4,5 millió liter bort tárolt a mintegy 600 négyzetméter alapterületű pincében, de mára az 56 darab, egyenként 7-11 ezer liter bor tárolására alkalmas, gigantikus hordó kiszáradt. Ezeket szeretnék felhasználni a magyar borrégiók bemutatására a Magyar Borok Pincéjében, ami a projekt meghatározó eleme.

A projekt részeként megépül egy új, 300 fő befogadóképességű, akadálymentesített program- és rendezvényház, ami a konferenciákon kívül családi eseményeknek, esküvőknek is otthont ad a jövőben. Fejlesztik a központ sportpályáit is, s a projekt részeként beszereztek egy 56 férőhelyes, gumikerekes kisvonatot, amely már az idei szezontól üzemel. Rádpusztán, amely a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség kiemelt bemutatóhelye is egyben, már tavaly is végrehajtottak egy közel 50 millió forintos, uniós támogatású fejlesztést. Ennek révén egyebek közt kölyöktanya épült új játszótérrel.

Nézzen körül Rádpusztán egy virtuális séta keretében!



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk