Ilyen lesz a vasút a Balaton északi partján

Ilyen lesz a vasút a Balaton északi partján

A szakértők szerint villamosítani kellene a vasutat.

Szeptember végéig kell értékelnie a Balaton Fejlesztési Tanácsnak a vasútfejlesztési projekt aktuális helyzetét. Abban bíznak,hogy még ebben a költségvetési ciklusban elindulhat a munka.

A fejlesztés egyik célja,hogy Balatonaliga és Balatonszentgyörgy között legalább 120 kilométeres óránkénti sebességre legyen képes az egyvágányú nyílt vonal, míg Siófok- Zamárdi-felső és Balatonszemes-Balatonlelle között második vágányt is építenének.

Sok településen nem akarják,hogy nagy sebességgel közlekedjenek a vonatok, itt ennek megfelelően alakítanák ki a pályaszerkezetet- mondta Dorner Lajos, közlekedési szakértő.

Hozzétette: Új, biztonságosabb átjárók és peronok épülnének, és több löszfalat is stabilizálni kell. A legnagyobb újdonság mégis az,hogy villamosítani akarják az északi parti vasútvonalat.Ezt különösen a nyári tapasztalatok igazolják, hiszen rengeteg mozdony hibásodott meg.

A villamosítás költsége 5,5 milliárd lenne, de korszerű dízelmodonyok beszerzésénél mégis olcsóbb.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk