Extrém sporttá vált a lakásfelújítás

Extrém sporttá vált a lakásfelújítás

Égbe szökő alapanyagárak, szakemberhiány, elszálló rejtett költségek. Erre kell felkészülnie annak, aki szeretné újjávarázsolni otthonát.

Égbe szökő alapanyagárak, szakemberhiány, elszálló rejtett költségek, erre kell felkészülnie annak, aki szeretné újjávarázsolni otthonát: a Haszon piackutatása szerint a nagyáruházak polcairól falicsempét 3000-6000 forintért emelhetünk le kartononként, ami egy év alatt 30-50 százalékos emelkedés. A laminált padló négyzetméterára 2500-13 000 forint közt mozog, ha pedig 15 literes fehér festéket vennénk, az 7000-11 000 forint közt szerezhető be.

Egy egyszerű, de komplett konyhabútor alsó hangon 70-100 ezer forintot kóstál, egy saját tervezésű, asztalos által készített konyhaszekrény még munkadíj nélkül is ennek az árnak a többszöröse. Nem csoda, hogy reneszánszukat élik a közösségi oldalak használtbútor-csoportjai - írta a szaklap vasárnap.

Az általuk megkérdezett vízvezetékszerelővel előfordult, hogy a reggel megrendelt bojlere délután már 3000 forinttal többe került. Raklaponként változik a faanyag ára is, az elektronikai alapanyagokból pedig extrém hiány van.

Az alapanyagárak megugrása a koronavírus-járvány hatásainak és a kereslet növekedésének tulajdonítható. Az ellátási problémákat az orosz-ukrán háború kitörése csak tovább mélyítette. A felújítási támogatás tehát egy kedvező konstrukció, de jótékony hatását az elmúlt időszak építőipari történései jócskán tompították. Az azonban nem vitás, hogy még így is nagyon fontos szerepe van. A statisztikai hivatal adatai szerint ugyanis a magyar lakások 60 százalékának szüksége van a renoválásra.

Forrás: vg.hu



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk