Balla Ákos az RTL Klub Reggeli című műsorának vendége volt.

Balla Ákos az RTL Klub Reggeli című műsorának vendége volt.

Miről volt szó a beszélgetésben? A rezsiemelés miatt „az eddig alábecsült kicsi, távfűtéses lakásoké a jövő”. Átrajzolhatja a lakásárakat az új rezsiszabályozás, hiszen a nagyméretű, korszerűtlen családi házak rezsije az egekbe szökhet, ami az árukra is hatással lesz – mondja Balla Ákos ingatlanszakértő.

Kattintson:
https://rtl.hu/reggeli/2022/08/01/draga-rezsi-lakasar-ingatlanpiac-gazdasag

Balla Ákos ingatlanszakértő szerint az eddig alábecsült kicsi, távfűtéses lakásoké lesz a jövő, hiszen ennél a típusú ingatlannál ki lehet kapcsolni a gázt, ami nem hátrány az új rezsiszabályozás miatt.
Leggyorsabban a bérleti piac fogja lereagálni a változást - mondta a szakértő a Reggeliben. Hozzátette, a bérlők könnyebben fognak mozdulni a lakáspiacon belül, ha túl magasnak tartják a rezsiszámlát.
A jövőben jobban meg fogjuk nézni az energiatanúsítványt 2012. január elseje óta kiemelt figyelem van az energetikán: azóta minden eladott ingatlanhoz energiatanúsítványt kell készíteni, amelyből kiderül, hogy milyen energetikai besorolású az adott ingatlan.
A szakértő szerint a jövőben azok az ingatlanok, amelyek nem rendelkeznek napelemmel, modern kazánnal, megfelelő hőszigeteléssel, nagy hátrányba fognak kerülni.
Azoknak az eladóknak, akiknek rossz energiabesorolásban van az ingatlanjuk azt ajánlja, hogy minél hamarabb korszerűsítsenek, vagy annyit engedjenek el az ingatlan árából, ami fedezi a teljes energetikai felújítást.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk