A magyar tenger legjobb strandjai

A magyar tenger legjobb strandjai

Megmutatjuk, szerintünk melyek a legjobb strandok a Balaton körül!

Déli part

MTI fotó: Varga György

Balatonboglár Platán strand

Az egykor fizetős szabadstrand ma már ingyenesen várja a nyaralni vágyókat, sőt már a parkolás is ingyenes. A pázsittal borított terület egy részét fák teszik ki, a többin szabadon lehet napozni – írja a balatontipp.hu.

A strandon több sportra is van lehetőség: strandröplabdára, strandfocira és strandkézilabdára. Ezeket mind homokos területen lehet játszani, ám a füves részeken lehet tollasozni, focizni és gyepröplabdázni is. Ezenkívül van még lehetőség kosárlabdázásra és streetballozásra.

A kicsiket egy játszótér várakkal, homokozókkal, mászókákkal és hintákkal várják. Délutánonként pedig szervezett gyerek- és sportprogramokat tartanak.

Ha pedig augusztus közepén Balatonbogláron vagyunk, érdemes ott maradni a 37. Boglári Szüreti Fesztiválra, amely augusztus 16-tól 20-ig tart és ingyenes. Fellép a Tankcsapda pénteken 21 órakor, szombaton a Carbonfools, vasárnap pedig hagyományos szüreti felvonulásba csöppenhetünk. Hétfőn az Irigy Hónaljmirigy lesz színpadon, vasárnap pedig a Bon-Bon. A részletes program Balatonboglár honlapján érhető el.

Balatonlelle Napfény strand élményfürdő

Ez a fizetős strand 2006 óta homokos partszakasszal rendelkezik, amit a gyerekek élvezhetnek a legjobban, hiszen melyik apróság nem szeret homokvárat építeni? Sportolni is lehet, hiszen homokos lábtenisz és strandröplabda pálya tartozik a parthoz.

A strandon belül további belépődíjjal látogatható egy élményfürdő, amelyhez három medence és egy hullámcsúszda tartozik. A belépődíj a Napfény strandra felnőtteknek egy napra 600 forint, míg kisgyereknek (3-14 év) és nyugdíjasnak 300. A parkolás az egész város területén ingyenes.

Ezen a héten még tart XXI. Lellei Borhét, aminek keretében vasárnap este borkirálynőt választanak, majd tűzijátékot tartanak – olvasható Balatonlelle hivatalos oldalán.

Ezenkívül ebben a hónapban számos program lesz: augusztus 16-20-ig rendezik meg a Szent István Napokat, valamint a Kertmozi program rengeteg filmmel várja az érdeklődőket egészen augusztus 14-ig.

MTI fotó:Varga György

Északi strand

Tihany Gödrösi szabadstrand

Balatonfüred felől érkezve a félsziget után nem sokkal találjuk ezt az ingyenes strandot, ahonnan gyönyörű a kilátás. A parkoló nem ingyenes, 200 forint/óra, valamint szintén pénzért lehet vízi biciklit, kajakot és napozóágyat bérelni.

Ez a strand azoknak ajánlatos, akik nem akarnak a belépőjegyért fizetni, a financiális szempontokat tartják szem előtt, és persze nem zavarja őket a zaj és a tömeg.

Tihanyban egyébként van panoptikum, babamúzeum, marcipánmúzeum és skanzen is, ezekről bővebb információt találhatnak Tihany honlapján. A Bujtor István Szabadtéri Színpadon olyan színdarabok láthatóak, mint az Én, Te Őt!, ami komédia, vagy A hölgy fecseg és nyomoz, ami egy bűnügyi bohózat.

Badacsonyi strand

Ezen a fizetős strandon a közelmúltban értékmegőrző szekrényeket szereltek fel, a mozgáskorlátozottaknak WC-t és zuhanyt alakítottak ki. A parkolás ingyenes, habár 2-300 méterre van a parttól. Viszont 2011-től van ingyenes internet, sőt, tavaly már egy internetszobát is kialakítottak.

A családi belépő egy napra 1300 forint. A strand rendelkezik sportpályákkal, játszótérrel, viszont a sportszerekért és a vízi bicikliért fizetni kell.

Ha már úgyis Badacsonyban vagyunk, látogassunk el a Kisfaludy-házhoz vagy a Kisfaludy Sándor és Szegedi Róza Irodalmi Emlékmúzeumba. Érdemes megnézni a Rózsa-kőt is, mely egy, a hegyoldalról lehasadt bazaltkő, és valószínűleg Kisfaludy Rózájáról kapta a nevét.

Augusztus 19-én pedig vár minket a Badacsonyi Fényvarázs. Ez egy impozáns látványelemekkel felturbózott rendezvény, ugyanis 40-50 feldíszített vitorlás vonul ki a Badacsony és Badacsonyörs közötti vízterületre. Később, 10 órakor tűzijátékra számíthatunk.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk