Érvénytelen lett a bulinegyedről szóló népszavazás az Erzsébetvárosban.

Érvénytelen lett a bulinegyedről szóló népszavazás az Erzsébetvárosban.

A választásra jogosultak 15,89 százaléka ment el szavazni. Az érvényességhez legalább 50 százalékos részvétel kellett volna. Ez azt jelenti, hogy nem fogják korlátozni a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek éjszakai nyitvatartását.

A helyi népszavazáson 43 520 ember vehetett volna részt, a VII. kerület hivatalos bejelentése szerint mindössze 6918-an mentek el szavazni. Ők így nyilvánítottak véleményt:
- 4572 kerületi lakos, azaz a szavazók kb. kétharmada mondta azt, hogy éjfélkor zárják be a szórakozóhelyeket (66,08 százalék)
- 2316-an az éjfél utáni nyitva tartás megtartása mellett foglaltak állást (33,4 százalék)

Erzsébetváros Önkormányzata az érvénytelen népszavazás után további intézkedéseket tesz a lakók védelmének érdekében, olvasható a VII. kerületi önkormányzat közleményében. A kerület vezetése köszönetét fejezte ki azoknak, akik véleménynyilvánításukkal segítették a városvezetés munkáját. A városvezetés olyan törvényalkotást fog kezdeményezni, amely a kerületben lakók életkörülményeinek további javulását, védelmét és biztonságát segíti elő. A városvezetés számít valamennyi párt és a helyi lakóközösségek képviselőinek konstruktív együttműködésére az itt élők érdekét és nyugalmát szolgáló további döntések előkészítésében és meghozatalában, áll a közleményben.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk