Csak óvatosan a fekete péntekkel – megszaporodtak a csaló webáruházak

Csak óvatosan a fekete péntekkel – megszaporodtak a csaló webáruházak

Öt tipp, hogy ne legyen bukta a Black Friday-napi olcsó vásárlás.

Kétszázezer forintos notebook fél áron, márkás póló ezer forintért – csak két példa a tipikus internetes átverésre. A külföldi internetes áruházakban rengeteg termék érhető el csábító áron, de vajon meg lehet-e rendelni ezeket biztonságosan? A vírusvédelemmel foglalkozó cég szakértői öt különböző szempontot ajánlanak a figyelmünkbe.

A weboldal megbízhatósága Tipikus átverési forgatókönyv, hogy a Facebookon találkozunk egy rendkívül kedvezőnek látszó hirdetéssel – a legnagyobb közösségi oldal az átverős hirdetések egyik legaktívabb kiszolgálója lett. A hirdetésre kattintva általában egy vonzó weboldalra lehet eljutni, ahol a kiszemelt áru könnyedén megrendelhető. Ilyenkor minden esetben érdemes ellenőrizni a weboldal hírnevét. Erre léteznek speciális szolgáltatások is, de az is elég lehet, ha a Google-ben rákeresünk az adott webáruház nevére, webcímére.

Próbáljunk vásárlói véleményeket találni, olvassunk bele fórumokba. Ha a keresés eredményeként sok panasszal szembesülünk, vagy a találatok között többször előfordul a „scam” (magyarul: átverés) kifejezés, inkább álljunk el a vásárlástól. Mindehhez természetesen fontos a nyelvtudás, így ha nem beszéljük jól az adott nyelvet, inkább maradjunk a hazai webshopoknál.

Csak biztonságosan mind a magyar, mind a külföldi webáruházak esetén érdemes betartani az alapvető biztonsági javaslatokat. Először is a böngésző címsorában keressük a böngészési forgalom titkosítását jelző https kapcsolatot (lakat ikon vagy zöld https felirat), és csak akkor vásároljunk, ha adatainkat titkosított kapcsolaton keresztül adhatjuk meg. Emellett kizárólag a saját, vírusirtóval védett számítógépünket és otthoni hálózatunkat használjuk fizetésre, és ne adjuk meg bankkártyánk adatait más számítógépén vagy internetkávézóban.

Forrás: 24.hu



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk