A főváros legmonumentálisabb tere lehetne ma a Szabadság tér

A főváros legmonumentálisabb tere lehetne ma a Szabadság tér

Bemutatjuk a tér egyik oldalára a Horthy-kor derekán tervezett nagyszabású lezárásokat, melyek közül végül egy sem valósult meg.

A főváros mai képét meghatározó századfordulós időszak számos csodás épületet és helyet adott a városnak, melyek közül száznál is többet a térképen is elérhető Ismeretlen Budapest-sorozatunk korábbi epizódjaiban már bemutattunk, de az építészettörténetnek nem csak a megépült, de a rajzasztalon maradt épületek is a részei – így megismerkedhettünk már a Szépművészeti Múzeum, az Országház, a Puskás Ferenc Stadion, vagy épp a száz éve az Astoriára megálmodott új Nemzeti Színház nem megvalósult terveivel is.

Ma is ezen az úton haladunk tovább, de ezúttal nem egy épület, hanem a Kálvin tér után a város egy újabb központi terének alternatív képét mutatjuk be.

Forrás: hir24

2017. 11. 13. 14:16

Forrás: Hir24.hu

Eladná ingatlanát?

Ingatlan hírek

 • Érvénytelen lett a bulinegyedről szóló népszavazás az Erzsébetvárosban.

  Érvénytelen lett a bulinegyedről szóló népszavazás az Erzsébetvárosban.

  2018. 02. 19. 06:39

  A választásra jogosultak 15,89 százaléka ment el szavazni. Az érvényességhez legalább 50 százalékos részvétel kellett volna. Ez azt jelenti, hogy nem fogják korlátozni a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek éjszakai nyitvatartását.

 • Téglalakás-árban a panelek - a III. kerület ingatlanpiaca

  Téglalakás-árban a panelek - a III. kerület ingatlanpiaca

  2018. 02. 15. 11:42

  Habár az árak még mindig emelkednek, ez nem veszi el a vevők kedvét a III. kerületben: jelentős a kereslet a kisebb lakások iránt. Ennek ellenére a túlárazott ingatlanok beragadnak a piacon, így az értékesítési idők egyre hosszabbak.

 • Milyen hosszú távra vásárolunk most lakást?

  Milyen hosszú távra vásárolunk most lakást?

  2018. 01. 30. 10:44

  Túl gyakran nem érdemes lecserélni megvásárolt ingatlanunkat, hiszen az ingatlan-adásvételnek jelentős költségvonzata van. Ebbe nem csak a jövedelem után fizetendő adó vagy a felújítás tartozik bele, hanem a hirdetés, a költözés és az értékesítés költségei is. De mi a helyzet a gyakorlatban, hány évente cseréljük le a lakásunkat, hogy az élethelyzetünknek éppen megfelelő otthonba költözzünk?

További ingatlan hírek


Típus
Megye / BudapestKerület
Irányár Millió Ft-ig
Szobaszám (félszobák is) - -ig
Méret (m²) - -ig


A teljes kínálatunk összesen 4'481 ingatlan.