A lakásvásárlás pont az, amivel nem kéne sietned

A lakásvásárlás pont az, amivel nem kéne sietned

Az ingatlanvásárlás életünk legfontosabb és talán egyik legnagyobb kiadása, ezért célszerű pontról pontra végiggondolni a ránk váró folyamatot. Szakértőt kérdeztünk a témában.

Az első saját otthon megvásárlása életünk legfontosabb és talán egyik legnagyobb kiadása, ezért célszerű alaposan végiggondolni a ránk váró folyamatot. Szakértőt kérdeztünk a témában.

Néhány jól irányzott keresztkérdés A nézelődést, amolyan nulladik lépésként, szinte mindenki az online hirdetési portálokon kezdi, hiszen viszonylag kevés energiabefektetéssel és időráfordítással képbe lehet kerülni az aktuális árakról, ráadásul bármilyen paraméterre tudunk szűrni, ezért teljesen az igényeinkre szabhatjuk a keresést. A kezdeti terepszemle után azonban hasznos lehet egy tapasztalt, a környéket jól ismerő ingatlanos segítsége, mert rávilágíthat olyan szempontokra is, amikre magunktól nem gondoltunk.

Egy jó szakember beszélget a potenciális vevővel és feltesz keresztkérdéseket, például: Végiggondoltad, hogy gyereked fog születni? Egyáltalán hány babát terveztek? Feltűnt, hogy mostani munkahelyedhez választottál lokációt? Észrevetted, hogy nincs lift a negyedikre, hogyan fogod felcipelni a babakocsit, és hol fogod tárolni a bicikliket? Illetve az ingatlanos ki tud nyitni még két-három kerületet vagy városrészt, ahol ugyanúgy van zöld övezet és megfelelő infrastruktúra. Hiába van kilométerre közelebb A lakás, mint B, ha jobb a közlekedés, lehet utóbbiból gyorsabban eljutunk a kívánt célhoz – mondja Kormos Zoltán, az OTP Lakás Hitelek Főosztályának igazgatója.

Forrás: hir24



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk