Most még érdemes ingatlant eladni

Most még érdemes ingatlant eladni

Az ingatlanközvetítők már általánosan 10%-os árcsökkenésről beszélnek, miközben a hirdetési portálokon alig van változás.

Ez látszólag ellentmondás, de valójában ez nem rendkívüli, az eladók a hirdetési portálokon a hirdetés feladásakor a vágyaikat fogalmazzák meg az árak tekintetében, viszont amint az értékesítési folyamat végére érnek rádöbbennek hogy a vevők ennél már körülbelül 10%-al kevesebbet hajlandóak megfizetni, és engedményre kényszerülnek. Nevezhetjük ezt alkunak is, de alkudozással nem feltétlenül szükséges vesztegetni az időt, érdemesebb inkább helyes árazással gyorsabban célba érni.

Az idő most különösen számít, és ezért érdemes mérlegelni, hogy akarunk-e időt veszíteni felesleges alkudozással, mert egyrészt a koronavírus első hullámának további negatív gazdasági hatásaitól kell tartani a piacon, másrészt attól, hogy amennyiben bekövetkezik a második hullám, akkor ismét leállhat a piac, és az árak tovább csökkenhetnek. Ezért az eladók számára az tűnik ma a legjobb és legbiztosabb lehetőségnek, ha reális áron minél gyorsabban értékesítik az ingatlanukat.

Bizonyos lokációkban, ahol a külföldi turisták eltünése jelentős vevői kereslet visszaesést eredményezett az alku mértéke lehetne akár 30% is, viszont a feltételes mód alkalmazása jogos, hiszen ezen az áron alig születnek meg a megegyezések eladók és vevők között, ezért ez csak egy elméleti alku és egyben elméleti árcsökkenés. Ezekben a lokációkban a jó megoldás inkább az ingatlan középtávú hasznosítása, bérbeadása lehet.

Eladnál ingatlanát? Segítünk! Kattintson.

Ingatlan üzemeltetésben, bérbeadásban, kezelésében lehetünk a segítségére? Itt találja a részleteket!További ingatlan hírek

Szeretne többet megtudni?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ahol találkozhat velünk