Szegeden jut egy főre a legtöbb napenergia

Szegeden jut egy főre a legtöbb napenergia

A magyar nagyvárosok között Szegedi épületek haszálják fel a legnagyobb arányban a napenergiát, ezt aranyéremmel jutalmazták.

Idén harmadik alkalommal vehették át a napenergia felhasználásában élenjáró magyar települések a legjobbaknak járó díjakat. A Napkorona Bajnokságban évről évre egyre több önkormányzat méri össze az erejét: hol használnak a legnagyobb arányban napkollektorokat vagy napelemeket.

A Bajnokság a nemzetközi Megújuló Erőforrások Bajnoki Ligája (RES Champions League) elnevezésű kezdeményezés magyar változata, amelyben idén közel 200 település versengett a lélekszámtól függően három kategóriában. Az az önkormányzat lehet a bajnok, amelynek a területén a lakosságszámhoz viszonyított legmagasabb arányban használják a napenergiát, napkollektorok vagy napelemek segítségével.

Szeged az idén javított tavalyi ezüstérmes helyezésén, és elhozta az aranyérmet  a nyagvárosok között, az 50 ezer fő feletti települések kategóriájában. A Szeged a sikert a II. kórház, a színház, a Tas utcai bölcsőde, és az Agóra környezetkímélő energiaforrásával érdemelte ki.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk