Mutatjuk, hol adja el most a lakását!

Mutatjuk, hol adja el most a lakását!

Az ingatlanpiacon a vidéki ingatlanpiaci rangsorok és mutatók nem változtak, de a fővárosban több helyen is megborult az eddigi sorrend. Mostantól Erzsébetváros a nyerő!

adatbázisából az olvasható ki, hogy a megyék közül Győr-Moson-Sopron megyében (ahol 2 százalék feletti éves forgási sebességet mértek), a fővárosi kerületek közül pedig a VII-ben élénkült meg a leginkább a lakóingatlan-piac. A legrosszabb mutatóval Nógrád megye rendelkezik (0,5%), de nagyot esett Veszprám megye is, ahol a 2011-ben mért 1,3 százalék mára 1 százalékra esett. A járási adatok még nagyobb különbségeket mutatnak, mert a 19 0,3 százalék alatti mutatóval rendelkező járásból 9 Borsod-Abaúj-Zemplén, 3 pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található, miközben 21 járás mutatója is 1,8 százalék feletti - és utóbbiak közül 14 fővárosi, 3 pedig Győr-Moson-Sopron megyei területen található.

A fővárosban Erzsébetvárosban a legmagasabb a lakóingatlanok "forgási sebessége", sőt, a 3,6 százalékos érték jelentősen meghaladja a két éve mért, kevesebb, mint 2,5 százalékos értéket. A VII. kerület mögött a VI. kerületé a második, a IX. kerületé a harmadik hely. A 2011-ben még listavezető XIII. kerület a negyedik helyre szorult, igaz, a forgási sebesség most is közel ugyanannyi (3,25%) , mint két évvel ezelőtt. A budapesti sereghajtó kerület a XXIII., Soroksár mutatja éppen csak eléri a 0,5 százalékot.

(forrás: Hírkereső)



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk