Meglepetés a panelekben - mind többen választják a bevált megoldást

Meglepetés a panelekben - mind többen választják a bevált megoldást

A korábbi, leválásról szóló hírek után a távhőszolgáltatók növelni tudták ügyfeleik számát az elmúlt időszakban, ám a szektor helyzete nem rózsás, az újabb rezsicsökkentés további állami kompenzációt tesz szükségessé.

Vonzóbbá vált a távfűtés Magyarországon, legalább is a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének (MaTáSzSz) tagvállalati adatai szerint az elmúlt években ezres nagyságrendben nőtt a távhővel ellátott lakások száma. A kialakult trend némileg meglepő annak fényében, hogy a korábbi években már a szakemberek is megkongatták a vészharangot az akkor egyre gyakoribb leválások miatt. A társaságok költséghatékonyságát és eredményességét ugyanis nagy mértékben befolyásolhatja az ügyfélszám alakulása. Fordulatot jelez, hogy értesüléseinken például Miskolcon a 8-10 évvel ezelőtt levált lakossági fogyasztók egyre gyakrabban érdeklődnek a távhőrendszerre történő visszakapcsolódás lehetőségéről. Kaposváron 30 százalékkal bővült a szolgáltatási terület, így az új rendszer próbája a most következő fűtési idény lesz, de a szolgáltató Pécsett is növelni tudta ellátási területét.

A legfrissebb rendelkezésre álló, 2010-es statisztika szerint országosan 647 453 távhővel ellátott lakás van, ami az országos lakásállomány 14,95 százalékát jelenti. A szakmai szövetség tagjai által lefedett, közel 100 ezer lakással kisebb ügyfélkör - ha nem is jelentős mértékben - , de érzékelhetően bővült 2011 óta. Abban az évben 552 618, 2012-ben 553 027, idén pedig már 554 805 lakás részesül az ellátásban, vagyis "többen csatlakoztak a távhőellátáshoz, mint ahányan esetlegesen leváltak arról, ha egyáltalán voltak leválások" - fogalmazott megkeresésünkre a Matászsz, amely szerint a válaszadó tagvállalatok megerősítették, hogy az elmúlt években nem voltak leválások.

(forrás: Hírkereső)



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk