Luxusotthonná alakították a mező közepén vájt menedéket

Luxusotthonná alakították a mező közepén vájt menedéket

A bunkerlakás, ami korábban háborús megfigyelőállásként működött, a világ legszebb lakása - legalábbis így látja Elizabeth Strutton, a tulajdonos.

Korábban háborús megfigyelőállásként, ma pedig már mindennel felszerelt luxuslakás az a föld alatti bunker, amit tulaja mintegy 100 ezer fontért tett otthonossá.

A 34 millió forintos beruházás nem csak az ingatlan egykori funk-ciója miatt volt merész vállalkozás: a bunker ellenáll a bombáknak is, így a fúróknak és legkeményebb kalapácsoknak is. Az új tulajt, Elizabeth Struttont azonban ez sem zavarta. Amint megpillantotta az földbe vájt bunkert egy ingatlanügynökség honlapján, azonnal meg akarta szerezni.A cornwall-i bunkerben előtte utoljára a második világháborúban járt ember. 1942-ben építették, s a brit katonák használták felderítőállásként, ahonnan nemcsak az ellenséges német tevékenységet figyelték, hanem saját pilótáikat irányították is. A háború után a terület évtizedekig parlagon hevert, majd burgonyát kezdtek el termeszteni a környéken.

2007-ben bukkant rá Strutton, aki maga is ingatlanosként dolgozott akkor és 143 ezer dollárért meg os vette, majd öt év alatt felújította a menedéket. A világgazdasági válság miatt ugyanis saját lakását el kellett adnia, a bunker pedig sokkal olcsóbb volt, mint más lakások.

A föld alatti lakás most tökéletes lak: három hálószobája és fürdőszobája is van, valamint egy meglehetősen nagy amerikaikonyhás nappali, aminek világítását a plafonba fúrt lyukak segítségével oldották meg. Ezeken a lyukakon keresztül biztosítják a légcserét is. A lakásnak kocsibeállója, tera­sza, szökőkútja 9s van, és fészer is tartozik hozzá a szabadban. Tetejéről pedig csodálatos kilátás nyílik a környékre.

"Ez egy mágikus erőd! Itt a világ végén és az élő történelemben vagy" - nyilatkozta Eli­zabeth.


(cikk forrása: Hírkereső)



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk