Lakás-automatizálás Apple okosórával?

Lakás-automatizálás Apple okosórával?

Az okosórák várhatóan a jövő nagy dobásai lesznek, de hogy tényleg akkora népszerűségre tesznek-e szert a felhasználók körében, ahogy azt manapság az elemzők és a piaci szereplők várják, az egyelőre rejtély. Az okosórák között a piaci siker tekintetében a legnagyobb esélye az Apple iWatch néven emlegetett termékének lehet, amely jelentősen eltér majd a Samsung Galaxy Gear és a Qualcomm Toq névre hallgató megoldásaitól.

Az Apple okosórája a hírek szerint több lesz, mint egyszerű okostelefon kiegészítő: ipari források szerint lakás-automatizálásra is be lehet majd fogni a terméket, azaz az iOS kompatibilis eszközök és berendezések a csuklónkról is vezérelhetőek lesznek, ami újfajta felhasználói élményt és nagyfokú kényelmet jelent. Az iWatch segítségével a ház fűtését, világítását, audió- és videó rendszerét, illetve egyéb felszereléseit is lehet majd irányítani - persze ehhez iOS kompatibilis berendezésre lesz szükség.

A lakás-automatizációs piac viszonylag szűk szegmensnek tekinthető, legalábbis napjainkban. Az Apple azonban már most is jelen van ezen a piacon. A vállalat iPhone és iPod csapatának vezetője, Tony Fadell az elmúlt időszakban létrehozta a Nest-et, ami intelligens, iOS kompatibilis termosztátokat készít. A Nest Thermostat az Apple Store-okon keresztül már elérhető, sőt, a Nest egy ideje intelligens füstérzékelőt is kínál, amit ugyancsak forgalmaz az Apple.

Az iWatch persze nem csak a lakás-automatizálás területén hozhat komoly változást. Az okosóra fitness alkalmazásokhoz is remekül illik: segítségével kényelmesen követhetjük, hol tartunk éppen az edzésben. Az Apple egy ideje ebben a szegmensben is jelen van, ahol sikeresen együttműködik a Nike szakembereivel, így számos iPhone fitness kiegészítő áll rendelkezésre. Ez a piac napjainkban is elég gyorsan fejlődik, így kétségtelen tény, hogy komoly lehetőségeket rejt. A felhasználók többsége sport közben már egyébként is hozzászokott, hogy valamilyen eszközt visel - például pulzusmérős órát -, így az iWatch viselése sem jelent majd problémát, amennyiben az eszköz tényleg alkalmas lesz fitness aktivitások követésére.

Az iWatch összességében egy okos megoldásnak tűnik, ami több, mint egy egyszerű okostelefon kiegészítő. Az újdonság egyes helyzetekben még az okostelefon kiváltására is alkalmas lehet. Sokan irányítják már manapság is különböző otthoni szórakoztatóelektronikai eszközeiket és akár lakásuk berendezéseit is okostelefon használatával. Ezt a funkciót akár az iWatch is elláthatja majd, méghozzá sokkal kényelmesebben, hiszen az órát kényelmesebb viselni, mint az okostelefont cipelni egyik szobából a másikba.

(forrás: ipon.hu)



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk