Budapest a világ harmadik legbecsületesebb városa

Budapest a világ harmadik legbecsületesebb városa

Megelőztük Londont, Madridot, sőt Berlint is.

A tesztet, ami bebizonyította, hogy Budapest nem is olyan rossz hely, a Reader's Digest csapatának köszönhetjük. Ők a közelmúltban négy kontinens tizenhat városában összesen 192 pénztárcát hagytak el forgalmas helyeken – például bevásárlóközpontok mellett, vagy járdák közepén -, hogy megfigyelhessék a város lakóinak reakcióját. Arra voltak kíváncsiak, hány pénztárcát kapnak vissza.

Minden városban 16 csalitárcát hagytak el, benne 50 dollárnyi, 11 ezer forintnyi készpénzzel, néhány hitelkártyával, egy családi fotóval és a mobilszámmal, amivel a megtaláló visszajuthatta a tárcát eredeti tulajdonosának. Persze a tesztet végző szakemberek azt is figyelték, mi lett a vissza nem juttatott tárcák sorsa, kihez kerültek...

Az „elvesztett” 192 tárca közül a becsületes városlakók 90-et vittek vissza, ami 47%-os siker. A 16 város közül a legbecsületesebb a finn főváros, Helsinki lett: ott 12-ből 11 tárcát visszaadtak a megtalálók.

Az indiai Mumbai, ahol 12 pénztárcából kilencet visszajuttattak ezüstérmes, míg New York és Budapest a maga 8-8 visszaadott tárcájával megosztva harmadik lett.

Az egyik magyar tárca megtalálója, a 17 éves Győrfi Regina a Reader's Digestnek azt mondta, épp az autóban ültek, amikor édesapja az út szélén hagyva kiszúrta a pénztárcát. „Felvettem, és amikor kinyitottam, megtaláltam a telefonszámot amit azonnal tárcsáztam.” Hozzátette a tárca egy férfié volt, aki lekéste volna az esküvőjét, ha nem kapja vissza az iratait.

A teszten egyébként még viszonylag jól szerepelt Moszkva és Amszterdam, ahol 7-7 pénztárcát adtak vissza, és Berlin és Ljubljana is, ahol az elveszett tárcák felét visszajuttatták a tulajdonosoknak. Ezzel szemben Londonban és Varsóban már csak ötöt, Bukarestben, Zürichben és Rio de Janeiróban pedig csak a tárcák harmadát adták vissza. Mindössze három tárcát nem tettek zsebre Prágában, míg Madridban kettőt, Lisszabonban csak egyet adtak vissza.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk