Amit minden új lakásvásárlónak meg kell tennie

Amit minden új lakásvásárlónak meg kell tennie

Nem feltétlenül a festés az egyetlen dolog az, amit beköltözés után az új lakástulajdonosoknak otthonukban végre kell hajtaniuk. Praktikus tanácsok, melyeket lakásvásárlás után érdemes megfogadni és ellenőrizni, hogy később ne legyenek komolyabb gondok.

Főbb pontok, melyeket az új lakásunkba történő beköltözés után érdemes végigvenni, és ellenőrizni, hogy a később komoly gondok elkerülhetőek legyenek. Nem feltétlenül a festés az, amit mindenképpen meg kell ejtenünk.

Érdemes a beköltözés után még az első héten kipróbálni az összes beépített háztartási eszközt, hogy rendben működnek-e. Egy csöpögő bojler, esetleg mosogatógép szép lassan eláztathatja a padlót, és ha ez például fából van, akkor igen drága lehet a csere. Az új ingatlanba történő beköltözéskor érdemes a garanciális feltételeket is alaposan átolvasni, és ne egy vészhelyzetre várni, hogy tisztában legyünk jogainkkal és kötelezettségeinkkel.

Ha van beépített szellőztetőnk, esetleg légkondicionáló berendezésünk, akkor 45 nap után érdemes a szűrőt kitakarítani, és kiporszívózni körülötte. A nyári hónapokban érdemes arra is figyelni, hogy bizonyos állatok - például madarak - ne költözzenek be a házba, mivel ha fészket raknak, akkor ott piszkot hagynak maguk után, és megbonthatják a ház egyes részeit is (például a hőszigetelést). Évente kétszer ellenőrizzük, hogy a csatornák rendben elviszik-e a tetőről a vizet, takarítsuk ki az eltömődött lefolyókat. Ha nem megfelelő a vízelvezetés, és a csapadék összegyűlik az alapnál, vagy áztatja a falat, akkor az hosszabb távon komoly gondokat okozhat.

Évente egyszer vizsgáljuk, vagy egy szakemberrel vizsgáltassuk át a tetőt, hogy minden rendben van-e, nincsenek eltört cserepek, lecsúszott hófogók, vagy a kémények mellett beázások. A házon belül nézzük meg a mennyezetet is, hogy nincsenek-e beázásra utaló foltok. Emellett a vízmelegítőt és fűtést szolgáltató eszközök átnézetéséről se feledkezzünk meg.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk