Ahány „ház”, annyi szokás

Ahány „ház”, annyi szokás

Legyen szó hipermarketekről vagy plázákról, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szempontok határozzák meg a „házak" hőmérsékletét és fényviszonyait, illetve milyen mozgástere marad az ingatlankezelőnek a költségek kordában tartására. Egy biztos: a fenntarthatóság sohasem mehet a vevők komfortérzetének a rovására.

A változó fogyasztási szokások és a növekvő energiaköltségek a kereskedelmi ingatlanok, ezen belül főként a hipermarketek és bevásárlóközpontok kezelőit, üzemeltetőit is kihívás elé állítja. Miközben a fogyasztók mindenre kiterjedő, maximális kiszolgálást várnak – ennek legalapvetőbb, s egyben legköltségesebb eleme a kellemes komfortérzet biztosítása –, addig az üzemeltetők kezét a tőkehiány és a növekvő energiaárak kötik. A fenntartási költségekből ugyanis a legnagyobb részt a hűtés-fűtés, a kereskedelmi hűtés, a világítás, az egyéb gépészeti berendezések, valamint a vízfogyasztás teszi ki.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk