Finisben a közel Monaco nagyságú városka építése Budapest nyugati kapujában

Finisben a közel Monaco nagyságú városka építése Budapest nyugati kapujában

Újabb a válság miatt félbe maradt projekt került le a hazai ingatlanfejlesztés szégyenfaláról. Ötödik sebességre kapcsolt ugyanis az M0-M1-M7 autópályák által határolt aranyháromszögben megvalósuló, Magyarország legnagyobb és egyik legkülönlegesebb ingatlanfejlesztése a TÓPARK ’Be My City’. A főváros közvetlen, nyugati agglomerációjában zajló futurisztikus beruházását Közép-Európa egyik legnagyobb fejlesztéseként tartják számon.

A legek fejlesztése ez, hisz összesen több mint 3000 parkoló, 81 lift, közel 25 hektár nettó zöldfelület épül ki a beruházás közvetlen környezetében. Itt valósul meg Magyarország legnagyobb épülete a maga bruttó 198 ezer négyzetméterével - maga mögé utasítva az eddigi rekordert, az Aréna plázát.

Már önmagában a helyszín is különleges, hisz három kulcsfontosságú autópálya találkozásánál, az elővárosi vasút vonala mentén helyezkedik el az összesen 180 hektáros terület, amelynek egy Margit-sziget nagyságú, mintegy 28 hektáros tó is a közvetlen szomszédja.
Itt egy olyan mini city születik, ahol nem uniformizált épületek tömege található, hanem különböző stílusok jegyeit magukon viselő különleges épületek váltják egymást. A házak között pedig egy Váci utca hosszúságú, belső passzázs húzódik, s az erre néző homlokzatok is hasonlóképpen változatos képet mutatnak. Találkozhatunk akár Bécs, Párizs, London vagy Berlin építészeti stílusával, de a múlt század eleji Budapestet idéző szecessziós vagy éppen art deco stílusú házzal is. Mindezzel a fejlesztő nem titkolt célja, hogy egy patinás belvárosi miliőt varázsoljon a városon kívülre. De nemcsak az épületek okán érezheti magát belvárosban a látogató, minden egyéb arra jellemző funkció is megtalálható lesz a Tóparkban: tömegközlekedés, nyitott és zárt parkolók, kulturális és sportolási lehetőségek, kávézók, éttermek, szálloda, konferenciaközpont, sőt még egy magán és egy önkormányzati óvoda is.

Nem titok, hogy a megközelíthetőség a kulcskérdése a városon kívüli fejlesztéseknek: a beruházó ennek érdekében jelentős fejlesztéseket hajtott végre. Kiépített több saját autópálya lehajtót. Természetesen a területen belül is komoly belső úthálózat épült, városiasan kiépített buszmegállókkal, taxi drosztokkal, bicikli utakkal, de találkozhatunk itt aluljáróval, kiépített futópályával, sőt játszótérrel is - vagyis mint bármely nagyvárosban.

A tömegközlekedők ki és bejutása is megoldott: a 4-es metró kelenföldi végállomásától közvetlen buszjárat közlekedik jövő tavasztól a Tóparkba, így gyakorlatilag 10 perc alatt be lehet érni a városba.

A komplex ingatlanfejlesztésen belül 350 lakás épül fel, két ütemben. Az első szakaszban megvalósuló 210 lakást alig fél év múlva - jövő tavasszal már birtokba is vehetik a vásárlók. A Tópark lakáskoncepció a minél hangulatosabb és természet közelibb lakóhely kialakítását fogalmazza meg. Az otthonok egy része közvetlenül a tóra néz, de a többi lakás is zöldre tájolt, hiszen az épületek között mindenütt hatalmas zöldterületeket alakítottak ki. A mellett hogy ezek az otthonok a legmagasabb minőségi színvonalon épülnek, a környezettudatosság és az energiahatékonyság is fontos tényező. Csak egy példa: a lakásokban alkalmazott mennyezetfűtés-hűtés rendszer a mellett, hogy ideális komfortot biztosít, a legenergiatakarékosabb fűtési és klímatizálási rendszernek számít ma.

Az irodaterületek is a legmagasabb színvonalú építészeti megoldásokat kínálják. Az épületek földszintjein kiskereskedelmi egységek kapnak helyet, közel 15 000 négyzetméteren.

Ma még meglehetősen szokatlan, hogy egy fejlesztő a saját üzleti sikerei mellett környezetünk megóvására is gondol. Az meg hogy még ezért áldozzon is, teljesen újszerű Magyarországon. A TÓPARK fejlesztője e tekintetben is úttörő szerepet vállalt: 55 ezer fát, cserjét és bokrot telepítettek a területre az elmúlt évben. Az épületek teteje zöldtető lesz, amely csökkenti a zajterhelést, jelentősen csökkenti a szállópor mennyiségét és nem mellesleg kiváló hőszigetelő.

Nem titkolt cél, hogy hosszútávon a régió belvárosává váljon a Tópark, hiszen 30 perces autós vonzáskörzetben több mint egymillió ember él és dolgozik, jelenleg mindenféle belvárosi lét, szolgáltatás nélkül és ennek következtében annak minden előnye nélkül.

További információk: topark.hu



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk