Önnek kedvező, vagy kedvezőtlen lehet a 2013-as illeték változás?

Önnek kedvező, vagy kedvezőtlen lehet a 2013-as illeték változás?

A 2013-as adó és illeték változások részeként a visszterhes vagyonszerzések (ingatlan vásárlás) esetében a korábbi két kulcsos (4 millió forintig 2%, felette 4%) rendszert egy kulcsos váltja fel, mely kulcs 4% lesz.
Ez minden 4 millió forintnál drágább ingatlan esetében 80 ezer forint többletköltséget jelent a a vevő számára illeték formájában, mely egy 8 millió Forintos ingatlan esetében a vevőnek 1%-al magasabb összköltséget jelent.

Pozitív változás, hogy a 35 éven aluli fiataloknak első lakásszerzésük után az egyébként fizetendő illetéknek csak a felét kell megfizetniük, amennyiben az egész lakástulajdon forgalmi értéke nem haladja meg a 15 millió Forintot.
Fontos, hogy ez kizárólag az első lakásszerzésre vonatkozik, amennyiben korábban volt a vevőnek lakás a tulajdonában - akár résztulajdonban is -, akkor ez a lehetőség már nem illeti meg.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk