Most elérhető áron ehet végig Michelin-csillagos fogásokat

Most elérhető áron ehet végig Michelin-csillagos fogásokat

Az idei Gourmet Fesztiválon a legmenőbb magyar éttermek mellett külföldi sztárséfek is főznek.

Május 18-21 között ismét megrendezik a Millenárison a Gourmet Fesztivált, ráadásul idén a hazai éttermek mellett a külföldi sztárséfek menüit is végig lehet kóstolni. Többek között áprilisban a World’s 50 Best Restaurants Awardson a világ legjobb női séfjének választott, Ana Roš hatfogásos vacsorájára is befizethetünk. Lesz street food, fine dining, desszert-szekció, és kivonulnak az ország legjobb borászatai, sörfőzdéi és pálinkaházai.

Sárközi Ákos
Fotó: Berecz Valter Ahogy az elmúlt években, úgy most is kapott témát a fesztivál. A tavalyi év a Bocuse d’Or-ról és Széll Tamásról szólt, úgyhogy az éttermek halat és vadat vittek a Millenárisra,

most pedig a mangalicáé és az eperé a főszerep.

A Borkonyha bemutató menüje a fesztiválra.
Fotó: Berecz Valter

Több mint száz kiállító vonul ki (itt megtalál mindenkit), köztük a hazai négy Michelin-csillagos étterem, a Borkonyha, a Costes, a Costes Downtown és az Onyx is. A tízezres vacsorák helyett akár elérhető áron próbálhatja ki bárki a mangalicás ételeiket. Hogy pontosan mivel készülnek a séfek, az egyelőre titok, csak egy-egy fogást mutattak be a csapatok a fesztivál sajtótájékoztatóján. Kivétel Palágyi Eszter és a Costes konyhája, Gerendai Károlyék ugyanis abszolút meglepetésnek szánják a menüt. Ami biztos, hogy Sárközi Ákosék a Borkonyhával préselt, mozaikos mangalicacsülköt és -körmöt készítenek pisztáciával, savanyított hagymával, céklával, mustármaggal, és szójaszószban pácolt karalábéval.

Palágyi Eszter és a Costes mangalicás menüje. A fesztiválon nem pontosan ezt, de hasonló fogást ehet majd a közönség.
Fotó: Berecz Valter Az Onyx pedig egy indiai fűszerkeverékkel, garam masalával ízesített véres hurkakockákat és mangalica hasa alját sütnek vízitormával a Gourmet Fesztiválra. A Costes Downtown a sajtótájékoztatóra márványos réteggel bevont puncstortát sütött bazsalikom morzsával.

A Costes Downtown újragondolt puncstortája.
Fotó: Berecz Valter Gourmet Fesztivál-infók



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk