Megtorpant az elmúlt években tapasztalt rohamos lakásár-növekedés

Megtorpant az elmúlt években tapasztalt rohamos lakásár-növekedés

- mondta el a Hír TV által megkérdezett szakértő. Bolgh László szerint ugyanakkor a többség szerint még mindig jó befektetés a lakásvásárlás.

Megtorpant az elmúlt években tapasztalt rohamos lakásár-növekedés - mondta el a Hír TV által megkérdezett szakértő. Bolgh László szerint ugyanakkor a többség szerint még mindig jó befektetés a lakásvásárlás.

„A befektetők részaránya csökken az ingatlanvásárlók közül. de nem lehet azt mondani általánosságban, hogy kevesebben vásárolnának befektetési céllal ingatlant. Ennek egyrészt az is az oka, hogy még mindig nagyon alacsony a jegybanki alapkamat, emiatt az egyéb befektetések hozama elmarad még az ingatlanpiaci befektetésekétől, ráadásul - például a rövid távú lakáskiadás nagyon sok helyen szabályozták az egyes kerületek önkormányzatai - és már sokkal nehezebben lehet ezt a tevékenységet folytatni" - fogalmazott.

A válság miatt több tízezer lakás nem épült meg, így ezekre most óriási az igény - mondta el a Balla Ingatlan tulajdonosa. Az új építésű lakások mellett a korábban lesajnált panelok piaca pörög.

„A panellakások a nyertesi az elmúlt évek ingatlanár robbanásának, tekintettel arra, hogy a legnagyobb növekedést itt éreztük. ennek a részben az oka az, hogy ezek voltak a legkönnyebben elérhető ingatlanok, hiszen a legalacsonyabb áron voltak ezek hozzáférhetőek, másrészt viszont ezekben az ingatlanokban vagy egy teljes homlokzati hőszigetelés, de legalább a megújulás a fűtésrendszernek megtörtént és ez máris kedvezőbbé tette ezeket" - ismertette Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonosa.

A teljes riprtot itt tekintheti meg:
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/tovabb-emelkednek-a-lakasarak-budapesten-2462435További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink, kiváló ingatlan szakjogász irodánk, hitelügyintéző csoportunk, és energetikai tanúsítvány készítésével foglalkozó mérnökcsapatunk garantáltan minden, az ingatlannal kapcsolatos ügyben segítségére tud lenni.

Eladnám az ingatlanomat

Ahol találkozhat velünk