Itt a nagy lakáskölcsön-táblázat: most olcsóbban juthatsz hitelhez, mint maga az állam

Itt a nagy lakáskölcsön-táblázat: most olcsóbban juthatsz hitelhez, mint maga az állam

Az alacsonyabb jövedelműek 6,7%, a magasabb jövedelműek 6,2% környéki kamatokkal tudnak most lakáshitelt felvenni a magyar bankoknál.

Ez 10 millió forintonként 76 ezer, illetve 73 ezer forintos törlesztőrészletet jelent egy 20 éves lakáshitel esetében. Év eleje óta néhány kisebb változástól eltekintve gyakorlatilag beragadtak a lakáshitelkamatok a 6-7% közötti sávba, és a hozamkörnyezet alapján nem érdemes mostanában alacsonyabb kamatokra várni. Egyre nagyobb az esélye, hogy az év nagy részét ebben a 6-7%-os sávban töltik a lakáshitelek.

Ha a legfeljebb 3%-os kamatozású CSOK Plusz lakáshiteltől és a kistelepüléseken elérhető CSOK-hiteltől eltekintünk, akkor piaci kamatozás mellett 20 éves futamidőre jövedelemtől függően 6,2-6,7%-os kamattal és 73-76 ezer forintos törlesztőrészlettel lehet most lakáshitelhez jutni a magyar bankoknál speciális (például zöldhitelekre vonatkozó energiahatékonysági) feltételek nélkül.

830040_Hitel_20240621.png



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk