Hogy alakult az ingatlanpiac 2024 első félévében

Hogy alakult az ingatlanpiac 2024 első félévében

Az ingatlanpiac jelenleg erős növekedést mutat Magyarországon. Az idei év második negyedévében az eladási idő átlagosan 94 napra csökkent az első negyedévi 106 napról. Különösen Budapesten figyelhető meg jelentős változás: a lakások átlagos eladási ideje 134 napról 98 napra csökkent. A panelek a leggyorsabban értékesíthető ingatlanok, átlagosan 65 nap alatt kelnek el.

Friss Piaci Információk

- Árakat befolyásoló tényezők: Az infláció és az alacsony kamatok továbbra is hajtják az ingatlanárakat. Az energiahatékonyság egyre fontosabb szemponttá válik, ami az új építésű és felújított lakások iránti keresletet növeli.

- Lakástípusok népszerűsége: A panellakások iránti kereslet különösen magas, míg a családi házak eladási ideje hosszabb, de stabil maradt.

- Befektetési lehetőségek: Az ingatlan továbbra is vonzó befektetési forma, különösen a bérleti piac erősödésével. Az airbnb és rövid távú bérlés lehetőségei is növelik az ingatlanpiac iránti érdeklődést.

Tippek Eladóknak

1. Árazás: Érdemes piacképes árat meghatározni, figyelembe véve az aktuális keresletet és kínálatot.

2. Energiahatékonyság: A felújítások során fektessen hangsúlyt az energiahatékony megoldásokra, mivel ez növeli az ingatlan értékét és eladhatóságát.

3. Megjelenés: Gondoskodjon az ingatlan esztétikai megjelenéséről, hogy vonzó legyen a potenciális vevők számára.

Tippek Vevőknek

1. Kutatás: Alaposan tájékozódjon a kívánt terület piaci árai és trendjei felől.

2. Finanszírozás: Ellenőrizze a hitellehetőségeket, és igényelje a lehető legkedvezőbb kamatozású hitelt.

3. Jövőbeli értéknövekedés: Keressen olyan ingatlanokat, amelyek várhatóan növelik értéküket a jövőben, például jó közlekedési kapcsolatokkal vagy fejlesztési területeken.

A piaci dinamika gyors változása miatt érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni az aktuális trendeket és szakértők segítségét kérni az ingatlanügyletek során.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk