Csábító a Balaton a lakásvásárlók számára

Csábító a Balaton a lakásvásárlók számára

Óriási kereslet mutatkozik a szakértők szerint a Balaton-parti ingatlanok iránt. Az évek óta tartó lakásvásárlási kedvnek köszönhetően a környék infrastruktúrája is folyamatosan fejlődik, a vevők pedig szebbnél szebb újépítésű ingatlan közül válogathatnak.

A statisztikák szerint megerősödni látszik egy olyan vevői réteg, amelynek módjában áll 10 és 40 millió forint közötti, vagy még egy ennél is nagyobb összeget fektetni egy Balaton-környéki nyaraló vásárlásába. A déli parton jelenleg 300-400 lakást kínálnak eladásra, mégis azt érezni, mintha hiány lenne az újépítésű ingatlanokból, elsősorban az egyedi fejlesztésekből. Emiatt néhány éven belül várhatóan akár ezer új lakás is felépülhet. A legnagyobb igény a 25 millió forint körüli értékű ingatlanok irányába mutatkozik, amelyeknek a kiadása sem okoz most nehézséget.

Fejlődik a Balaton

Ideje elfelejteni, hogy a Balatonhoz csak nyári hónapokban érdemes ellátogatni. A környékbe rengeteg pénzt fognak invesztálni a közeljövőben, a cél pedig, hogy minden évszakban vonzóvá tegyék a Balatont. Nem is csoda, hiszen ez az ország második legfontosabb turisztikai helyszíne, ráadásul a belföldi turizmus is egyre inkább fellendülőben van. Többek között fejlesztik a bicikliutakat, a kikötőket és a sétányokat is. Emellett arról sem szabad elfeledkezni, hogy a Balaton gasztronómiailag is rengeteget fejlődött, számos neves étterem várja az éhes vendégeket. Mindezen tényezők pedig felpörgetik az ingatlanpiacot is.

Pörög a déli-part

A legkiemelkedőbb fejlesztésekkel most a siófoki Ezüstpaton, Siófok és Zamárdi között, illetve Zamárdiban lehet találkozni. Pár kilométerrel távolabb a déli-parton azonban Balatonszemes is fellendülőben van. Egy kifejezetten nyugodt hangulatú, nem buli-központú üdülőtelepülésről van szó. Az ideérkezők számára garantáltan a pihenésé lehet a főszerep, és nagy előnye, hogy Budapestről is könnyen megközelíthető.

Érzéssel és lélekkel

A Balatonszemesen épülő Marina Sétány Penthouse már a tervek alapján is kitűnik a Balaton-parti, újépítésű ingatlanfejlesztések közül. Mindez talán annak is köszönhető, hogy olyan szakemberek tervezték, akik ezer szállal kötődnek a Balatonhoz. Az apartmanház egy valóságos építészeti remekmű. Mindössze 150 méterre fekszik a legközelebbi szabadstrandtól, és egy vitorláskikötő is található a közelben. Egy étterem és 52 lakás fog benne helyet kapni. Az ingatlanok mindegyike teraszos vagy erkélyes lesz, és szinte egytől egyig a Balatonra fognak nézni. A tervek szerint 2019 júliusában kerül majd sor az átadásra.További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink, kiváló ingatlan szakjogász irodánk, hitelügyintéző csoportunk, és energetikai tanúsítvány készítésével foglalkozó mérnökcsapatunk garantáltan minden, az ingatlannal kapcsolatos ügyben segítségére tud lenni.

Eladnám az ingatlanomat

Ahol találkozhat velünk