Csábító a Balaton a lakásvásárlók számára

Csábító a Balaton a lakásvásárlók számára

Óriási kereslet mutatkozik a szakértők szerint a Balaton-parti ingatlanok iránt. Az évek óta tartó lakásvásárlási kedvnek köszönhetően a környék infrastruktúrája is folyamatosan fejlődik, a vevők pedig szebbnél szebb újépítésű ingatlan közül válogathatnak.

A statisztikák szerint megerősödni látszik egy olyan vevői réteg, amelynek módjában áll 10 és 40 millió forint közötti, vagy még egy ennél is nagyobb összeget fektetni egy Balaton-környéki nyaraló vásárlásába. A déli parton jelenleg 300-400 lakást kínálnak eladásra, mégis azt érezni, mintha hiány lenne az újépítésű ingatlanokból, elsősorban az egyedi fejlesztésekből. Emiatt néhány éven belül várhatóan akár ezer új lakás is felépülhet. A legnagyobb igény a 25 millió forint körüli értékű ingatlanok irányába mutatkozik, amelyeknek a kiadása sem okoz most nehézséget.

Fejlődik a Balaton

Ideje elfelejteni, hogy a Balatonhoz csak nyári hónapokban érdemes ellátogatni. A környékbe rengeteg pénzt fognak invesztálni a közeljövőben, a cél pedig, hogy minden évszakban vonzóvá tegyék a Balatont. Nem is csoda, hiszen ez az ország második legfontosabb turisztikai helyszíne, ráadásul a belföldi turizmus is egyre inkább fellendülőben van. Többek között fejlesztik a bicikliutakat, a kikötőket és a sétányokat is. Emellett arról sem szabad elfeledkezni, hogy a Balaton gasztronómiailag is rengeteget fejlődött, számos neves étterem várja az éhes vendégeket. Mindezen tényezők pedig felpörgetik az ingatlanpiacot is.

Pörög a déli-part

A legkiemelkedőbb fejlesztésekkel most a siófoki Ezüstpaton, Siófok és Zamárdi között, illetve Zamárdiban lehet találkozni. Pár kilométerrel távolabb a déli-parton azonban Balatonszemes is fellendülőben van. Egy kifejezetten nyugodt hangulatú, nem buli-központú üdülőtelepülésről van szó. Az ideérkezők számára garantáltan a pihenésé lehet a főszerep, és nagy előnye, hogy Budapestről is könnyen megközelíthető.

Érzéssel és lélekkel

A Balatonszemesen épülő Marina Sétány Penthouse már a tervek alapján is kitűnik a Balaton-parti, újépítésű ingatlanfejlesztések közül. Mindez talán annak is köszönhető, hogy olyan szakemberek tervezték, akik ezer szállal kötődnek a Balatonhoz. Az apartmanház egy valóságos építészeti remekmű. Mindössze 150 méterre fekszik a legközelebbi szabadstrandtól, és egy vitorláskikötő is található a közelben. Egy étterem és 52 lakás fog benne helyet kapni. Az ingatlanok mindegyike teraszos vagy erkélyes lesz, és szinte egytől egyig a Balatonra fognak nézni. A tervek szerint 2019 júliusában kerül majd sor az átadásra.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk