A termelékenység csökkenése elsősorban a munkaerőhiányra vezethető vissza

A termelékenység csökkenése elsősorban a munkaerőhiányra vezethető vissza

Akárhogy is nézzük ez a legégetőbb probléma az építőiparban.

Emelkednek a bérek, és tavaly ugyanezen időszakhoz képest beszerzési árak az építőanyagoknál jelentősen emelkednek, itt akár 10-15 százalékos emelkedésről is beszélhetünk" - ismertette Nagy Csaba, a Balla Ingatlan dél-budai régiós szakmai vezetője. A szakértő szerint a lassulás következtében az ingatanárak is tovább emelkednek, de nemcsak azmost épülő házaknál, hanem a használt lakások ára is növekedni fog.

Tavaly még hirdettek, annyi szigetelőanyag volt, amennyit csak akart az ember megvásárolni, elment és másnapra ott volt a szigetelőanyag" - az egy évvel ezelőtti helyzetet magyarázza az Építész Kamara elnökségi tagja. Eltér István a Hír TV-nek azt mondta: az építőiparban a nagy állami beruházások időszaka következik, ami miatt egyre nehezebb kivitelezőt találni lakóházak építésére. Az építőanyagok drágulását pedig a hiány okozza. „M a az van, hogy meg kell rendelni, jó, hát nyár végére, vagy őszre tudunk szállítani. Úgy, hogy ezek a cégek azért nem csak Magyarországon termelnek, tehát EU-ból behozzák ide a terméküket és így sem tudják ellátni a piacot. A friss adatok azt mutatják, hogy ez által maguk az építkezések is jelentősen drágultak - a termelői árak több mint 8 százalékkal nőttek éves összevetésben" - mondta a szakértő.

A riport megtekintéséhez kattintson:
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/az-allami-megrendelesek-miatt-a-lakohazakra-mar-nem-jut-kivitelezo-2461091További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink, kiváló ingatlan szakjogász irodánk, hitelügyintéző csoportunk, és energetikai tanúsítvány készítésével foglalkozó mérnökcsapatunk garantáltan minden, az ingatlannal kapcsolatos ügyben segítségére tud lenni.

Eladnám az ingatlanomat

Ahol találkozhat velünk