2,5 milliós ingyenpénz lakásfelújításra bárkinek?

2,5 milliós ingyenpénz lakásfelújításra bárkinek?

Itt az igazság

Közösségi oldalakon és egyes hírportálokon jelent meg az az álhír, hogy a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) április 16-tól Hazai Hatékonyság 2.0 elnevezéssel, 2,5 millió forintos vissza nem térítendő és alanyi jogon járó lakásfelújítási támogatást nyújt magyar állampolgároknak a helyi önkormányzatokon keresztül. A hírt az intézet és több helyhatóság is cáfolta.

Hetek óta terjed az interneten egy sokakat megtévesztő álhír, mely szerint 2,5 millió forintos támogatás igényelhető lakásfelújításra, korszerűsítésre, s mindehhez nem kell mást tenni, mint elmenni az önkormányzathoz és igényelni az összeget.
Felújítja lakását? - Bírságot is kaphat, ha ezekre nem figyel!

Az egri polgármesteri hivatal szakirodáján is többen érdeklődtek a lehetőség iránt. Az álhír terjesztői sokakat becsaptak: az ilyen jellegű támogatásokat kereső, többségükben rászoruló, nagycsaládos, vagy idős emberekben keltették fel az érdeklődést és az otthonuk felújításának reményét egy hazugsággal, egy nem létező támogatás kapcsán - számolt be a heol.hu. Ugyancsak cáfolta a támogatás tényét a debreceni polgármesteri hivatal.

A MEHI honlapján közölte, hogy elhatárolódik a tartalomtól és azt javasolja mindenkinek, hogy ellenőrizze az információ forrását, mielőtt tovább terjeszti a hírt.

Figyelmeztetésük szerint hosszabb idő óta újra és újra használják különböző, hiteltelen portálok saját tartalmuk olvasottságának növelése érdekében azt az álhírt, mely szerint lakossági korszerűsítési támogatást lehetne igényelni. A hír alapjaként a Hazai hatékonyság programcsomagot jelölik meg. Az intézet arra szólít fel, hogy jelentsük az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait.

Forrás: napi.huTovábbi ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink, kiváló ingatlan szakjogász irodánk, hitelügyintéző csoportunk, és energetikai tanúsítvány készítésével foglalkozó mérnökcsapatunk garantáltan minden, az ingatlannal kapcsolatos ügyben segítségére tud lenni.

Eladnám az ingatlanomat

Ahol találkozhat velünk