Végtörlesztés - Segíthetünk?

Végtörlesztés - Segíthetünk?

A végtörlesztés az egyik legnagyobb dilemma ma az ingatlanpiacon. Az ügyfeleink ennek kapcsán olyan kérdésekkel fordulnak hozzánk napok óta, hogy "Jogosultak-e végtörlesztésre? Ha eladják az ingatlant, ki tudnak-e mászni az "adósságcsapdából"? Mennyiért lehet eladni az ingatlant a rendelkezésre álló rövid idő alatt?".
A Balla Ingatlaniroda munkatársai arra vállalkoznak, hogy segítsék az ügyfeleket a végtörlesztéssel kapcsolatos problémákra a legjobb megoldások megtalálásában. Amennyiben Ön a végtörlesztés lehetőségét használva értékesíteni kíván egy ingatlant, vagy ennek köszönhetően most kíván vásárolni, személyre szabott tanácsadással, és megbízható ingatlanközvetítői munkával állunk a rendelkezésére.

A végtörlesztés:
* A Magyar Országgyűlés döntése értelmében az ingatlanfedezetű devizaalapú hiteleket rögzített árfolyamon egy összegben visszafizethetik az adósok.
* A végtörlesztést a jogosultak svájci frank esetében 180 forintos, euró esetében 250 forintos, japán jen esetében 2 forintos árfolyamon teljesíthetik.
* A pénzintézeteknek kötelező a rögzített árfolyamokon elfogadni az adós végtörlesztés iránti igényét, ha az árfolyam a kölcsön folyósításakor nem volt ezeknél magasabb, valamint a hitelfolyósító június 30-ig nem mondta fel a kölcsönszerződést. Emellett az adósoknak vállalniuk kell az áthidaló- vagy gyűjtőszámlahitelből eredő tartozás végtörlesztését is, amennyiben devizakölcsönükhöz kapcsolódik ilyen.
* A bankoknak 60 napon belül elő kell készíteniük a szerződés lezárását. Az ingatlanfedezetes devizahitel és a gyűjtőszámlahitel végtörlesztéséért nem számítható fel költségtérítés és egyéb díj vagy jutalék.
* A devizahiteleseknek a végtörlesztésre vonatkozó írásbeli igényüket december 30-ig kell bejelenteniük a banknak.
* Az adósoknak az igénybejelentéstől számított 60 napon belül kell teljesíteniük a végtörlesztést.
* A devizahitellel rendelkező adósok megsegítésére kidolgozott programokban részt vevőket a jogszabály mentesíti a személyi jövedelemadó, az ajándékozási, illetve visszterhes vagyonátruházási illetékkötelezettség alól a pénzintézetek által elengedett követelés, az ingatlan értékesítéséből származó jövedelem, a kedvezményes bérleti díj formájában juttatott bevétel, illetve az ingatlan kedvezménnyel történő visszavásárlása után.

Forrás: hitelsegitseg.hu



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk