Vége a nyárnak, a figyelem ismét az ingatlanpiacra irányul

Vége a nyárnak, a figyelem ismét az ingatlanpiacra irányul

Most érdemes ingatlant eladni?

Az árak tekintetében látszólag ellentmondás tapasztalható az ingatlanpiacon, mert a hirdetési portálokon szereplő átlagárak és az eladási árak között legalább 10%-os eltérés mutatkozik. De valójában ez nem rendkívüli, az eladók a hirdetési portálokon a hirdetés feladásakor továbbra is a vágyaikat fogalmazzák meg az árak tekintetében, viszont amint az értékesítési folyamat végére érnek rádöbbennek hogy a vevők ennél már körülbelül 10%-al kevesebbet hajlandóak megfizetni, és engedményre kényszerülnek. Nevezhetjük ezt alkunak is, de alkudozással nem feltétlenül szükséges vesztegetni az időt, érdemesebb inkább helyes árazással gyorsabban célba érni.

Az idő most különösen számít, és ezért érdemes mérlegelni, hogy akarunk-e időt veszíteni felesleges alkudozással, mert egyrészt a koronavírus első hullámának további negatív gazdasági hatásaitól kell tartani a piacon, másrészt attól, hogy amennyiben bekövetkezik a második hullám, akkor ismét leállhat a piac, és az árak tovább csökkenhetnek. Ezért az eladók számára az tűnik ma a legjobb és legbiztosabb lehetőségnek, ha reális áron minél gyorsabban értékesítik az ingatlanukat.

Most lehetőségekkel teli időszak várható az eladók számára, mivel a nyaralásból visszatérők figyelme ismét az ingatlanpiacra fordulhat, és a korábbinál nagyobb érdeklődés várható. Az általános piaci hangulatot javítja, hogy várhatóan rendben elindul szeptemberben a tanítást, ami főleg a családos vásárlókat nyugtatja meg. A családos vásárlók szerepe pedig a mai ingatlanpiacon kifejezetten jelentős, hiszen a külföldiek és befektetők eltűnése miatt ők a legstabilabb vásárlói csoport akikkel számolni lehet.

Bizonyos lokációkban, ahol a külföldi turisták eltünése jelentős vevői kereslet visszaesést eredményezett az alku mértéke lehetne akár 30% is, viszont a feltételes mód alkalmazása jogos, hiszen ezen az áron alig születnek meg a megegyezések eladók és vevők között, ezért ez csak egy elméleti alku és egyben elméleti árcsökkenés. Ezekben a lokációkban a jó megoldás inkább az ingatlan középtávú hasznosítása, bérbeadása lehet.

Eladnál ingatlanát? Segítünk! Kattintson.

Ingatlan üzemeltetésben, bérbeadásban, kezelésében lehetünk a segítségére? Itt találja a részleteket!



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk