Trükkös csalással verik át a vásárlókat

Trükkös csalással verik át a vásárlókat

Új ingatlanos átvágás szedi áldozatait, melyben budapesti, belvárosi lakásokat kínálnak a piaci árnál valamivel olcsóbban. Legutóbb egy pesti nőnek állítottak csapdát: őt 1,8 millió forinttal ültették fel a bűnözők.

CSŐBE HÚZVA

A Bors Balla Ákos ingatlanos segítségével járt annak utána, hogyan szűrhetik ki a vevők csaló bandák álhirdetéseit. Kecsegtető kínálat A legutóbbi ingatlancsalás a következőképpen történt: Az ingatlant kereső nő talált áron alul egy belvárosi lakást. Az eladó megbízottjaként bemutatkozó férfival személyesen találkozott, átnézték a tervrajzokat, fotókat, hivatalosnak tűnő iratokat. A csaló ekkor azt mondta: az ügylet létrejön, megkötik a szerződést. Ennek első részeként a vevőnek el kell utalni 1,8 millió forintnyi foglalót egy megadott számlára, ami később természetesen beleszámít az ingatlan amúgy is alacsony árába. A szerződésben szerepelt egy titoktartási szerződés is, ami arra kötelezte a nőt, hogy nem lehet a lakókat megkeresni, és az ingatlant sem lehet megnéznie az ottaniak védelmében. Amennyiben ez mégis megtörténik, az szerződésszegésnek minősül, és a hölgy elveszíti a befizetett 1,8 milliót. Fogadjon ügyvédet!

Nagyon fontos, hogy egy ingatlanvásárlásnak különböző lépcsőfokai vannak, amik közül ha csak az egyik is hiányzik, nem lehet valós az ügy.

– Egy normális esetben először megnézzük az ingatlant, feltérképezzük, tárgyalunk az eladóval, és ellenőrizzük a környéket. Ezek után le tudjuk kérni a tulajdoni lapot, amiben ellenőrizzük, hogy ténylegesen a tulajdonossal beszélünk-e, és hogy nincs terhelve az ingatlan. Mindezek után saját magunk felkérünk egy ügyvédet, aki az érdekeinket képviseli és vele készítjük el a szerződést. Ezeket a lépéseket nem szabad kihagyni, mert komoly problémákat okozhatnak – sorolja a vevőre háruló feladatokat az ingatlanos.

A pénz biztosan elúszik – Ha bármilyen gyanús dologgal szembesülünk, álljunk el a vételtől.

Nem éri meg a „10 millióval kevesebb” kezdetű hirdetés, mert a befizetett összeget nem valószínű, hogy valaha is viszontlátjuk. Okosan hatnak az emberekre ezek a bandák, mindig csak annyit kérnek, amennyit még éppen ki is fizetne az ember egy olcsóbb ingatlan reményében – hívja fel a figyelmet a szakértő.

Ha mégis belement a foglaló kifizetésébe, akkor valószínűleg a következőkre számíthat: az ingatlant sem akkor, sem utána nem láthatja, ahogyan a befizetett pénzét sem. Ilyenkor kitalálnak valamilyen ürügyet, amivel ellehetetlenítik a szerződést, vagy azt követelik: a befizetett összeg mellé fizessenek még, mert különben az addigi pénzt is elbukják. – Ha valaki ilyen szituációba keveredik, értesítse a rendőrséget – magyarázza Balla Ákos.

Csípős

Gyerekkorunkban az agyunkba vésték, hogy olcsó húsnak híg a leve, felnőttként tanuljuk meg, hogy az olcsón lefoglalózott lakás, ablakon kidobott pénz és füstbe ment terv. Huszti Zoltán

Forrás: BORSTovábbi ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink, kiváló ingatlan szakjogász irodánk, hitelügyintéző csoportunk, és energetikai tanúsítvány készítésével foglalkozó mérnökcsapatunk garantáltan minden, az ingatlannal kapcsolatos ügyben segítségére tud lenni.

Eladnám az ingatlanomat

Ahol találkozhat velünk