Milyen lakást keres az átlagos vásárló és mennyi átlagos alku mértéke?

Milyen lakást keres az átlagos vásárló és mennyi átlagos alku mértéke?

A Balla Ingatlaniroda ügyfelei körében végzett felmérése alapján a Budapest pesti oldalának nem belvárosi részén kereső ügyfelek nagy többsége a IX. vagy XIV. kerületben keres lakást, mely kerületeket népszerűség tekintetében szorosan követ a XV. kerület, majd a X., XVIII. és XIX. kerület, a többi budapesti kerület népszerűsége ezek mögött marad.

A legkedveltebb lakásméretnek a 45-60 m2, és a 2-3 szobás ingatlan tekinthető, melyeket jellemzően 7-12 millió forintos értékben keresnek.

A lakást keresők közel 80 százaléka az 1-3 emelet közötti lakásokat keresi, az érdeklődők kevesebb mint 30%-ának felel meg a földszinti illetve magasföldszinti lakás, a 10. emeleti lakások iránt pedig csak az érdeklődők kevesebb mint 15%-ának lehet megfelelő.

A Balla Ingatlaniroda elemzése kiterjedt az áltagos alku mértékére is. Sokan, még kollégák is úgy gondolják, hogy az eladók jelentős mértékű, akár 15-20%-os engedményeket tesznek, ami nem igaz. A várakozásokkal szemben az átlagos alku mértéke jelentős számú tranzakció részletes elemzése alapján körülbelül 5%-ot ebben a lakáskategóriában, ami nem csak azt jelenti hogy a lakások ára alapvetően reálisabban árazott és már figyelembe veszi a válság miatt áresést, hanem azt is jelentheti, hogy a rosszul árazott lakások nem kelnek el kifejezetten hosszú idő alatt sem.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk