Melyik budapesti kerületet miért kedvelt?

Melyik budapesti kerületet miért kedvelt?

A keresők többsége a nem központi kerületekben 7 és 9 millió forint között keres...

A korábbi három sikerkerület, a IX., XIV. és XIII. kerület mellé mára felzárkózott a IV., XV., X. és XIX. kerület, melyek leginkább az alacsony négyzetméterárral csábítják az érdeklődőket. A IV. és XV. kerületben nem ritka, hogy 30-40 m2 körüli lakások cserélnek gazdát 6 millió forintos értéken, és 50 m2-nél nagyobb lakások 7-8 millió forint között, mely a szűkebb keretből gazdálkodóknak lakásmegoldást jelent, sokaknak pedig befektetést.

Zugló tradicionálisan népszerű, a lakásárak alsó értéke már itt is a 150 ezer forintos négyzetméterár alá ment a panellakások esetében, ami korábban elképzelhetetlen volt. A tégla lakások ára a XIV. kerületben nem esett ilyen drámaian, de ebben a kategóriában is sok jó vételt lehet tapasztalni.

A IX. kerületi József Attila lakótelep metró közelségének, és szellős, parkos zöld környezetének köszönhetően népszerű főleg a fiatal családosok körében.

A lakást keresők többsége a nem központi kerületekben 7 és 9 millió forint között keres, és megfigyelhető, hogy a 11 millió forintnál magasabb irányárú lakások iránt kifejezetten csekély a kereslet. Ebbe az árkategóriába többnyire a panellakások tartoznak. Bár a „szocpol”, és támogatott lakáshitel csak legalább B energetikai besorolású ingatlanra lesz igénybe vehető, mely elvárásnak a panellakások nem felelnek meg, a jelentős árdifferencia miatt a lakosság jelentős részének továbbra sem lesz alternatíva az új építésű ingatlan.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk