Megvan a pénz az 5-ös metróra

Megvan a pénz az 5-ös metróra

Megvan a pénz a főváros 2014-től indítandó közlekedési fejlesztéseinek előkészítésére, a több milliárd forintos támogatásról már megkötötte a szerződést a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) - írja a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, a szerződés szerint a 3,1 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásból egy év alatt kell előkészíteni a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötését, a kisföldalatti járműparkjának cseréjét, az 5-ös metró (hivatalos nevén észak-déli regionális gyorsvasút) déli szakaszának beruházását, valamint a főváros villamos- és trolibusz hálózatának megújítását.

A fejlesztések együttesen 800 milliárd forintos uniós támogatásának lehívására majd csak az átfogó kormányzati döntés alapján lehet előkészíteni a pályázatokat. A Magyar Nemzet kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, az EU 2014-2020 közötti ciklusának nagy fejlesztéseiről hamarosan, de legkésőbb az év végéig születhet döntés.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk