Megtorpant az elmúlt években tapasztalt rohamos lakásár-növekedés

Megtorpant az elmúlt években tapasztalt rohamos lakásár-növekedés

- mondta el a Hír TV által megkérdezett szakértő. Bolgh László szerint ugyanakkor a többség szerint még mindig jó befektetés a lakásvásárlás.

Megtorpant az elmúlt években tapasztalt rohamos lakásár-növekedés - mondta el a Hír TV által megkérdezett szakértő. Bolgh László szerint ugyanakkor a többség szerint még mindig jó befektetés a lakásvásárlás.

„A befektetők részaránya csökken az ingatlanvásárlók közül. de nem lehet azt mondani általánosságban, hogy kevesebben vásárolnának befektetési céllal ingatlant. Ennek egyrészt az is az oka, hogy még mindig nagyon alacsony a jegybanki alapkamat, emiatt az egyéb befektetések hozama elmarad még az ingatlanpiaci befektetésekétől, ráadásul - például a rövid távú lakáskiadás nagyon sok helyen szabályozták az egyes kerületek önkormányzatai - és már sokkal nehezebben lehet ezt a tevékenységet folytatni" - fogalmazott.

A válság miatt több tízezer lakás nem épült meg, így ezekre most óriási az igény - mondta el a Balla Ingatlan tulajdonosa. Az új építésű lakások mellett a korábban lesajnált panelok piaca pörög.

„A panellakások a nyertesi az elmúlt évek ingatlanár robbanásának, tekintettel arra, hogy a legnagyobb növekedést itt éreztük. ennek a részben az oka az, hogy ezek voltak a legkönnyebben elérhető ingatlanok, hiszen a legalacsonyabb áron voltak ezek hozzáférhetőek, másrészt viszont ezekben az ingatlanokban vagy egy teljes homlokzati hőszigetelés, de legalább a megújulás a fűtésrendszernek megtörtént és ez máris kedvezőbbé tette ezeket" - ismertette Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonosa.

A teljes riprtot itt tekintheti meg:
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/tovabb-emelkednek-a-lakasarak-budapesten-2462435



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk