Mától kilakoltatási moratórium van

Mától kilakoltatási moratórium van

Ma ismét életbe lép a kilakoltatási moratórium, így lakóingatlant március 1-jéig bizonyos esetek kivételével tilos kiüríttetni.

A törvény szerint a december 1-jétől március 1-jéig tartó téli kilakoltatási moratórium idején a végrehajtó a lakóingatlan kiürítését elhalaszthatja, ha a kötelezett magánszemély. Erre nincs lehetőség, ha önkényesen elfoglalt lakásról van szó, vagy ha a lakóval szemben korábban rendbírságot szabtak ki. A bíróság a kiürítést akkor is elrendelheti, ha a kötelezett vagy a vele egy háztartásban élő más lakóingatlan használatára is jogosult, vagy ha a végrehajtást kérő a halasztás idejére gondoskodik a kötelezett elhelyezéséről, vagy ha a végrehajtást kérő magánszemély valószínűsíti, hogy a kiürítendő lakóingatlan birtokba vétele nélkül az ő lakhatása nem biztosított.

A Bírósági Végrehajtói Kamara novemberi adatai szerint a végrehajtási ügyek száma az előző évhez képest némileg nőtt, de jobbára az idén is kis követelések miatt indult. A sikeres ingatlanárverések száma jelentősen csökkent, és nem éri el az összes végrehajtási ügyek fél százalékát.

A kilakoltatási moratórium mellett október 15. és április 15. között, a fűtési szezon alatt egyes közfeladatot ellátó állami és önkormányzati intézményeknél tilos kikapcsolni a közműveket.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk