Lila-zöld árnyékharc

Lila-zöld árnyékharc

A labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójának kiemelt mérkőzésre természetesen az Újpest-FTC csata, tekintettel a hangulatra és a múltra.

A Megyeri úti örökrangadó az Újpest és a Ferencváros 211. összecsapása, a távolabbi múlt dicső, a közelebbi korántsem az, nagy kérdés, hogy a mostani meccsből melyik csapat hogyan jön ki, a bajnokság korai szakaszában egy ekkora derbi a két ellenfél őszét is meghatározhatja.

A zöld-fehérek állnak jobban, 94 ferencvárosi győzelem mellett 59 újpesti siker és 57 döntetlen született. A Szusza Ferenc Stadionban természetesen érvényesül a ahazai pálya előnye: 25-ször a hazaiak, 19-szer a vendégek diadalmaskodtak 22 döntetlen mellett.

Détári Lajos szerint a mérkőzés abszolút háromesélyes, de szerinte a múlt héten első idei győzelmét megszerző Fradi némileg előrébb tart, mint az Újpest. Az FTC trénere győzelemre készül, miközben tudja, hogy a döntetlennek is komoly esélye van, az egész meccsen meg akár az ő ferencvárosi jövője is múlhat.

A komótosabb rajtot vett Újpest belga trénere, Jos Daerden először szembesül a hazai "El Clásicóval", ahogy ő nevezte. Szerinte a csapata készen áll a Fradi legyőzésére. "Ez az első alkalom, hogy majdnem egy teljes kerettel számolhatok.  Kabát Péter visszatérhet, Vermes Krisztián és Bavon Tshibuabua is bevethető, és Szélesi Zoltán játékának sincsen akadálya, a hosszabb ideje sérüléssel bajlódó játékosok mellett csak Nagy Patrikra nem számíthatok".

A mérkőzésen kiemelt ellenőrzés mellett tevékenykedik a Bognár Tamás vezette játékvezetői csapat is.

A mérkőzés jelentős szereplői a drukkerek, a rendőrség nagy erőkkel készül a délutáni derbire, ennek némileg és átmenetileg a tömegközlekedés is áldozatául esett.

OTP Bank Liga, 4. forduló, 16:30 Újpest-Ferencváros

Szusza Ferenc Stadion, Vezeti: Bognár Tamás (Ring, Szpisják)

TV: m1, ÉLŐ



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk