Kiválóan teljesített a Balaton

Kiválóan teljesített a Balaton

A balatoni vendégforgalom nőtt, az árak alacsonyak maradtak. Jól sikerült a szezon vége a "magyar tengernél".

A válság kirobbanása óta a tavalyi esztendő turisztikai szempontból rekordnak számított, az idei eredmények pedig még jobbak - hangzott el a Kossuth Rádió Krónika című műsorában.

Több szállóvendég

Idén nyáron 7 százalékkal több külföldi jött Magyarországra nyaralni, mint egy évvel korábban, a szállodákban pedig 5-6 százalékkal nőtt a külföldi utazók száma. Belföldi vendégekből viszont valamivel kevesebb volt az idei első félévben, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Júliusban és augusztusban 20-30 százalékkal nőtt a szállodák forgalma. Budapesten és a Balatonon pedig 40 százalékkal volt a több a vendég a szezon végén tavalyhoz képest. A négycsillagos kategóriában az előző évhez képest 14 százalékos, az ötcsillagosban 17 százalékos volt a növekedés - derült ki a Magyar Turizmus Zrt. előzetes becsléseiből.

A kánikula is rátett egy lapáttal

A kedvező időjárásnak és az utószezoni áraknak köszönhetően több siófoki szálloda is teltházzal üzemelt augusztus utolsó hétvégéjén, sőt a balatoni magánszálláshelyeken is kedvezőbben alakult a forgalom.

Becslések szerint eddig 7-8 százalékkal emelkedett Siófok turistaforgalma a tavalyi év hasonló időszakához képest. A főszezon végét jelentő augusztus 20-i ünnep után a kánikula folytatódása miatt jóval több turista maradt Siófokon, mint a korábbi években, és a meleg hétvége is kedvezett a forgalomnak, így az utószezon is kedvezően alakította az idei nyár mérlegét.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk