Kapósak lettek a minden igényt kielégítő lakások

Kapósak lettek a minden igényt kielégítő lakások

Az ingatlanpiacon tapasztalható szakemberhiány miatt nagy fába vágja az a fejszéjét, aki most a lakása teljes mértékű felújítására vállalkozik. Aki azonban mégis időt és pénzt nem sajnálva belevág a munkálatokba, az később akár komoly haszonnal is kalkulálhat, mivel piaci áron felül adhatja el a lakását.

IGÉNYESSÉG Az elmúlt évek tendenciái alapján az ingatlanközvetítő szakemberek amondóak voltak, hogy egy festés-mázoláson felül nem igazán érdemes komolyabb összeget fektetniük az eladóknak a lakásuk felújításába. A vásárlói igények azonban mostanra alaposan átalakultak. A vevők immáron elsősorban a felújított, berendezett, jó állapotú és szép ingatlanokat keresik. Ezekért hajlandóak magasabb árat is kifizetni, hogy elkerüljék a munkálatokkal járó macerás folyamatokat.

Eltűntek a szakemberek

A vásárlók azonban korántsem a lustaságuk miatt nem vágnak bele szívesen egy ingatlan felújításába. Ennek a legfőbb oka az, hogy egyre nehezebb jó, és megbízható szakembert találni. Sokan közülük elhagyták az országot, és külföldön vállaltak munkát. Akik viszont itthon maradtak, és megbízhatóak, azok pedig igencsak túlterheltek, és túlvállalják magukat. Mindez annak is köszönhető, hogy az országban jelenleg rengeteg beruházás zajlik. A szakemberhiány miatt így nem is meglepő, hogy a potenciális ingatlantulajdonosok igencsak ódzkodnak egy hosszasan elhúzódó felújításiprocedúrától.

Mindenből a legjobbat
Természetesen nem minden korosztály ragaszkodik egy teljesen felújított ingatlanhoz. Ezeket a befektetőkön túl többnyire az úgymond tehetősebb, fiatal párok és családok keresik. Ők azonban lehetőség szerint mindenből a legjobbat akarják. Jó példa erre egy, a VII. kerületi Kertész utcában található ingatlan. A 72 négyzetméteres, 2. emeletű, két és fél szobás, újszerű lakást a tulajdonosa minden téren felújította, és luxus berendezésekkel látta el. A méretre készített, beépített konyhabútort egy asztalos készítette, amelyet felső kategóriás konyhagépekkel rendezte be. A gázcirkó fűtéses lakáshoz egy beépített, átjárható gardrób is tartozik, mozgásérzékelő alkonykapcsolókat, és hangulatvilágítást szereltek be, az okos vécéről, és a beépített hangszórókról pedig még szót sem ejtettünk. Az ingatlan bútorozása kifogástalan, valamint nagy előnye továbbá, hogy a fővárosi Körút és a Blaha Lujza tér is percek alatt elérhető, így az újdonsült lakó pillanatok alatt bárhol ott találhatja magát.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk